Totaal (incl. btw): € 0,00

Fujifilm X-H2S Body + Fan X-H2S

Bestelbaar (niet op voorraad)

Foto-Groep prijs € 2.948,00De voordelen van de Foto-Groep:
 

Levertijd: 1 werkdag (indien voorradig)

 

10 winkels in Nederland

 

Apparatuur inruil mogelijk

 

7 jaar garantie (Aankoop boven de € 1000,-)

 

Gratis verzending boven € 100,-

Korte beschrijving :

De FUJIFILM X-H2S , die een evenwicht biedt tussen sterke foto- en videomogelijkheden, is een spiegelloze multimediacamera met een nieuw ontwikkelde X-Trans gestapelde sensor, verfijnde AF en onderwerpdetectie en indrukwekkende 6.2K-video-opname. Als toppunt van het X-systeem combineert deze camera de intuïtiviteit, het ontwerp en de beeldkwaliteit waar FUJIFILM bekend om staat met een frisse, snelle benadering van video- en continu-opnametoepassingen.

Gestapelde sensor en 64-bits verwerking

X-Trans 5 gestapelde BSI-sensor

De eerste camera uit de X-serie met een gestapelde sensor, de X-H2S, heeft een APS-C-formaat 26,1 MP X-Trans 5 gestapelde BSI-sensor, die de uitleessnelheden verhoogt en de prestaties bij weinig licht verbetert in vergelijking met eerdere generaties. Ten eerste gebruikt het als X-Trans-sensor de unieke kleurenfilterarray die inherent moiré minimaliseert en bijdraagt ​​aan een natuurlijkere kleurweergave; vervolgens helpt het BSI-ontwerp ruis te verminderen en de tonaliteit en helderheid te verbeteren; en ten slotte vermindert het gestapelde ontwerp de rolluik- en andere bewegingsvervorming aanzienlijk om beter geschikt te zijn voor video- en fotofototoepassingen met hoge snelheid.

X-processor 5

Partner van de nieuw ontworpen sensor is een nieuwe engine - de X-Processor 5 - die 64-bits verwerking gebruikt om 3x hogere snelheden te realiseren voor zowel video- als fototaken in vergelijking met de X-T4. Aan de videokant maakt dit opnames mogelijk tot 6,2K met hoge bitrates zoals ProRes 422 HQ of met hoge snelheden, zoals met 240 fps-opnames in Full HD.

Wat betreft foto's betekent deze snelle verwerking snellere opnamen voor het fotograferen van bewegende onderwerpen. Bij het werken met een elektronische sluiter is fotograferen tot 40 fps mogelijk, met een buffer van 140 opeenvolgende ongecomprimeerde onbewerkte frames. Met de mechanische sluiter zijn opnamesnelheden tot 15 fps mogelijk, samen met de mogelijkheid om meer dan 1000 onbewerkte frames in een enkele burst te maken.

Deze verwerking biedt voordelen voor zowel video- als fototoepassingen, maar ook voor het geavanceerde en door AI ondersteunde autofocussysteem, helpt het een dynamisch bereik van 14 stops te bereiken en maakt het een breed gevoeligheidsbereik mogelijk van ISO 160-12800.

Krachtige videomogelijkheden

4K 120p en 6.2K 30p interne opname

Met een voorliefde voor video heeft de X-H2S een goed afgerond opnamesysteem dat deze camera in de categorie 'hybride' plaatst en even goed presteert voor video als voor video. Interne 4:2:2 10-bits opname is mogelijk in zowel DCI/UHD 4K tot 120p en Full HD tot 240p als een open-gate 3:2 6.2K-instelling die geschikt is voor anamorfe toepassingen. Een verscheidenheid aan codecs wordt ook ondersteund, waaronder H.265 en drie niveaus van ProRes: de hoge bitrate 422 HQ, de standaard 422 en de meer gecomprimeerde 422 LT. Ook zijn continue opnametijden tot 90 minuten mogelijk bij alle framesnelheden en resoluties.

Externe onbewerkte opname

Met behulp van de full-size HDMI-poort is onbewerkte video-opname mogelijk in combinatie met een compatibele externe recorder. Zowel ProRes RAW- als Blackmagic RAW-opname is mogelijk, samen met de mogelijkheid om te werken met F-Log- of F-Log 2-profielen, en beide formaten ondersteunen het werken in resoluties tot de open-gate 6.2K.

Verbeterde autofocus en beeldstabilisatie

Hybride AF met Deep Learning AI

Dankzij de verbeterde verwerking zijn de autofocusprestaties merkbaar sneller en intelligenter. Dit hybride scherpstelsysteem maakt gebruik van 425 fasedetectiepunten en is nu tot -7 LW gevoelig voor het werken in echt weinig licht. Bovendien, ondersteund door deep learning, betekent een adaptief AI-algoritme dat dit scherpstelsysteem beter geschikt is om automatisch verschillende soorten onderwerpen te detecteren en te volgen. In vergelijking met eerdere scherpstelsystemen zijn de gezichts- en oogdetectiemogelijkheden van de X-H2S verfijnd voor een grotere nauwkeurigheid en om rekening te houden met unieke kenmerken, zoals een bril, gezichtsbedekking en haarlijnen. Ook is het scala aan erkende onderwerpen uitgebreid met auto's, vliegtuigen, treinen, motorrijders, vogels, paarden, honden, katten en meer.

In-body beeldstabilisatie

Ingebouwde 5-assige sensor-shift beeldstabilisatie helpt het uiterlijk van cameratrilling tot 7 stops te minimaliseren. Dit systeem werkt in combinatie met de meeste lenzen uit de X-serie, inclusief niet-gestabiliseerde lenzen, en biedt voordelen bij het werken met langere sluitertijden en bij het fotograferen in moeilijke lichtomstandigheden. Bovendien kan digitale beeldstabilisatie ook worden gebruikt tijdens video-opname om verder te helpen bij het stabiliseren van beeldmateriaal, vooral bij het opnemen uit de hand.

Cameraontwerp

Praktisch en duurzaam ontwerp

 • Grote elektronische OLED-zoeker met een scherpe resolutie van 5,76 m-dot en een vergroting van 0,8x voor heldere, heldere en gedetailleerde weergave op ooghoogte.
 • Het achterste 3,0-inch LCD-scherm heeft een hoge resolutie van 1,62 m-dot en een touchscreen-interface voor intuïtieve bediening. Bovendien betekent het variangle-ontwerp dat het scherm naar de zijkant kan worden geklapt, omhoog of omlaag kan worden gekanteld en kan worden gesloten met het scherm tegen de lichaam ter bescherming.
 • Het 1,28-inch monochroom LCD-scherm op de bovenplaat is een eenvoudig middel om snel de opname-instellingen te bekijken.
 • Dubbele geheugenkaartsleuven, waaronder een CFexpress Type B-slot en een SD UHS-II-slot voor flexibiliteit bij het opslaan van bestanden. De CFexpress Type B-sleuf moet prioriteit krijgen voor video-opnames met een hogere bitrate en snelle continu-opnamen, en de SD-sleuf is een handig alternatief voor back-ups of minder snelheidskritieke opnamen.
 • De NP-W235-batterij levert ongeveer 720 frames per lading bij het werken met de EVF in de Economy-modus, of ongeveer 580 frames in de normale modus.

Connectiviteit

 • Full-size HDMI Type A-poort voor het uitvoeren van video naar een externe recorder of monitor.
 • USB 3.2 Gen 2 Type-C-poort ondersteunt tethering, gegevensoverdracht en opladen van de batterij in de camera.
 • 3,5 mm hoofdtelefoon- en externe microfoonpoorten voor meer controle over audio-opname.
 • PC-synchronisatiepoort voor flitssynchronisatie.
 • 2,5 mm externe poort voor het gebruik van bedrade afstandsbedieningen.
 • Geïntegreerde Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit maakt het mogelijk om draadloos beelden te delen met een mobiel apparaat of om het apparaat te gebruiken om de camera op afstand te bedienen.