Digitaliseren Film-Dia-Video

Ontroerende momenten tijdens inleverdag oude 8 mm films.

 

Foto-Groep  organiseert met enige regelmaat speciale 8 mm inlever/demo dagen.

De foto-vakzaak begon daarmee toen duidelijk werd dat veel beeldmateriaal bij mensen thuis ligt en vaak helemaal niet meer afgespeeld kan worden. Met name de oude 8 mm films vormen een probleem.

 

Op de inlever-/demodagen op zaterdag 8 en 15 september, en zaterdag 6 oktober kan de bezoeker van 10:00 tot 16:00 uur ter plekke zien op wat voor manier de Foto-Groep 8mm films digitaliseert. Met een indrukwekkende filmscanner en tv-schermen wordt het resultaat getoond dat met de scanners behaald kan worden. De demonstratie wordt gegeven met films die door de aanwezigen zijn meegebracht, zodat een reëel beeld van de kwaliteit gegeven wordt.

Dat naar het overzetten van oude beelden veel vraag bestaat bleek bij een recente demonstratie; er stond een flinke rij geïnteresseerden aandachtig te luisteren naar de verhalen van de demonstrateur. Voor iedereen werd de tijd genomen en bij veel films kwamen emotionele verhalen naar boven.

Beelden van veertig jaar geleden vormden geen uitzondering. Er zat zelfs een dubbel 8 film van 1938 tussen. Voor de aanwezigen was het ontroerend om te zien dat senioren van nu ineens als kleutertje door het beeld dansten. Tranen werden weggepinkt toen iemand zijn overleden moeder op het scherm zag.

Naast een demonstratie van het digitaliseren zelf werd tijdens de demodag advies gegeven over het opslaan op dvd, usb of een externe harde schijf. De beste keuze is namelijk afhankelijk van de vraag wat er met het beeldmateriaal gedaan gaat worden.

 

Ook video, dia’s en foto’s.

De Foto-Groep digitaliseert niet alleen 8 mm films maar ook videomateriaal, dia’s, foto’s en negatieven, zodat een compleet persoonlijk beeldarchief veiliggesteld kan worden.

Heeft u nog beeldmateriaal liggen? Wacht niet langer, en doe er wat mee!  Maar het is ook een prachtig cadeau-idee. Gezellig met zijn allen kijken naar die oude 8 mm beelden. Helaas zonder het kenmerkende geratel … Alhoewel, zelfs dát geluid kan er door Foto-Groep aan toegevoegd worden. Maar natuurlijk is een leuk achtergrondmuziekje ook mogelijk.

 

Korting tijdens de demodag.

De passie voor het vak, deskundigheid en professionele apparatuur zorgt tijdens de inlever dag voor veel opdrachten. Hoewel de kortingen van 10% daar ongetwijfeld ook aan bijdragen.

Demodag zaterdag 8 september tussen 10.00-16.00 in: 

Demodag 15 september tussen 10.00-16.00 in:

Demodag zaterdag 6 oktober tussen 10.00-16.00 in: In de andere filialen kunt u op deze dagen ook voor 10% korting uw beeldmateriaal inleveren.