Camera nieuws

Foto-Groep en FujiFilm

De Foto-Groep is officieel FujiFilm-dealer. U kunt in één van onze zeven winkels terecht om kennis te maken met deze hoogwaardige producten.
De Fujifilm systeemcamera's staan bekend om hun hoge kwaliteit, bedieningsgemak, kleurweergave en grote keus aan geweldige objectieven.

Bij de Foto-Groep kunt u ook terecht voor:

  • > Service
  • > Firmware updates (camera's en objectieven)
  • > Workshops

Op deze pagina vindt u nieuws en (p)reviews omtrent de nieuwe Fujifilm-producten.


Fujifilm introduceert de nieuwe X-T30
Ontworpen voor beginnende en gevorderde fotografen.

Eenvoudig in het gebruik. Krachtig in zijn kunnen. Fujifilm introduceert vandaag haar nieuwste camera uit de Fujifilm X-Serie de Fujifilm X-T30. Een camera die de lat voor compacte en lichtgewicht systeemcamera’s nóg hoger legt. De Fujifilm X-T30 is niet alleen geschikt voor de beginnende fotograaf, maar ook uitermate geschikt voor die fotograaf die méér van zijn camera eist. Eenvoudig in het gebruik. Krachtig in zijn kunnen!

De Fujifilm X-Serie camera’s worden geroemd om hun uitmuntende beeldkwaliteit en kleurenreproductie. De bediening van deze camera’s is uitermate eenvoudig door hun intuïtieve draaiknoppen.
 
De Fujifilm X-T30 is uitgerust met tal van nieuwe mogelijkheden. Zo beschikt hij over een nieuwe beeldsensor van de 4e generatie en tevens beschikt deze camera over een nieuwe beeldverwerkingsprocessor. Dat maakt hem krachtiger dan ooit. Voor wat betreft zijn beeldresolutie telt de sensor 26,1 Megapixels en is hij uitgerust met een ultrasnel en accuraat fasedetectie autofocussysteem. De autofocuspunten zijn nu bovendien over het gehele sensoroppervlak uitgespreid, waardoor er ook supersnel kan worden scherp gesteld als het onderwerp zich bijvoorbeeld in één van de hoeken van het beeld bevindt.
 
Andere geavanceerde mogelijkheden van de Fujifilm X-T30 zijn onder andere de toevoeging van een joystick aan de achterzijde van het toestel. Dit biedt een verhoogde ergonomie tijdens het kaderen en scherpstellen. Bovendien is het aanraakgevoelige touchscreen verder verbeterd waardoor deze nu nog prettiger en sneller is te bedienen. Verder is de vormgeving van de body iets aangepast waardoor de camera nu prettiger vasthoudt. Vooral handig wanneer de camera wordt gebruikt met wat grotere objectieven.
 
De Fujifilm X-T30 is uitgerust met hetzelfde autofocusalgoritme als zijn grote broer de X-T3. Als extra is hier bovendien een nog geavanceerdere autofocustracking aan toegevoegd. Dit systeem omvat bijvoorbeeld een verder verbeterde ‘gezicht- en oogherkenning’. Zo kunnen nu ook afzonderlijke gezichten worden geselecteerd. Zo kan de fotograaf beter bepalen op welk gezicht er moet worden scherp gesteld.
 
Dit verder verbeterde autofocussysteem is niet alleen beschikbaar wanneer er met de camera wordt gefotografeerd, maar is ook te gebruiken in combinatie met de videofuncties waarover de Fujifilm X-T30 beschikt. Bovendien is ook de meting van de belichting die wordt toegepast tijdens het gebruik van gezicht- en oogdetectie verder verbeterd voor een meer accuratere meting.
 
Daarnaast zijn ook de videomogelijkheden van de camera zelf verbeterd, zoals een verder verbeterde geluidskwaliteit en beschikt de camera over een 4K/30P opnamemogelijkheid.

Hierdoor is deze camera dus niet alleen geschikt voor de beginnende, maar zéér zeker ook heel geschikt voor de meer gevorderde fotograaf. De Fujifilm X-T30 staat garant voor een geweldige beeldkwaliteit en eenvoudige bedieningsmogelijkheden zoals je van Fujifilm mag verwachten. Kort en bondig gezegd is de Fujifilm X-T30 een kleine krachtpatser van een camera die eenvoudig in iedere fototas past.