Digitaliseren Film-Dia-Video

Jarenlang werd er op super 8, single 8 en dubbel 8 gefilmd. In veel kasten of zolders liggen nog spoelen met dierbare herinneringen uit het verleden. Beelden die vaak niet meer afgespeeld kunnen worden door gebrek aan werkende apparatuur. Deze beelden kan de Foto-groep digitaliseren zodat u ze via TV of computer weer kunt herbeleven of zelf kopiëren of bewerken. Uw films worden gescand met Flashscan HD scanners, deze leveren een optimale beeldkwaliteit. Films worden eerst gescand en daarna gecorrigeerd op kleur en gecontroleerd op kwaliteit. Onze scanners kunnen in SD en HD scannen.

Opslag mogelijkheden
Uw gedigitaliseerde beelden kunnen wij opslaan op USB, externe harde schijf, DVD of Blu-ray. Met oog op de toekomst adviseren wij onze klanten om voor opslag op USB of externe harde schijf te kiezen. Zo heeft u bestanden die u makkelijk kunt bekijken,bewerken en kunt delen. Heeft u liever nog een dvd ? Dat kan natuurlijk ook. Opslag op beide is ook mogelijk. De bestanden op USB/harde schijf worden opgeslagen in MP4 of MP4-HD formaat. Een uur beeldmateriaal in MP4 formaat heeft 5GB schijfruimte nodig, voor een uur in MP4-HD is dat l0 GB. Indien u zelf een USB stick of harde schijf aanlevert, dient u hier rekening mee te houden.

Werkwijze
Alle spoelen worden door ons voorbewerkt. Indien u meer dan 4 kleine 15 meter spoeltjes inlevert, dan zetten wij deze eerst op grotere I 20 meter spoelen. Alle spoelen worden voorzien van aan- en afloopstroken Na het scannen worden de fìlms op kleur en kwaliteit beoordeeld en indien nodig worden correcties uitgevoerd. Ook worden nu titels en achtergrond muziek toegevoegd indien u dat wenst. Voor elke (grote) spoel wordt een aparte fìle aangemaakt, zo kunt u uw films makkelijk terugvinden.

SD of HD
We kunnen scannen in Standard Defìnition of High Defìnition. Heeft u thuis HD afspeelmogelijkheden en beschikt u over goede kwaliteit films? Dan is HD een uitstekende keus.


Rekenvoorbeeld smalfilm digitaliseren (5 meter super 8 film is 1 minuut.)

Stel u heeft 2 stuks 15 meter spoel en 1 stuks 120 meter spoel dan is de prijsindicatie voor SD scan:

Rekenvoorbeeld smalfilm
Startkosten 35,00
3x Schakelkosten per spoel 9,00
150 meter is 30 minuten 49,75
Totaal Prijs 93,75

Omdat het niet altijd duidelijk is wat u aan materiaal heeft, raden wij u aan om uw beeldmateriaal mee te nemen naar de winkel. Wij kunnen dan een schatting maken van het aantal minuten en de te verwachten kosten.

De uiteindelijke prijs is opgebouwd uit een starttarief prijs per minuut en prijs per spoel en is gebaseerd op het werkelijk aantal gescande minuten. Indien een spoel niet vol is, betaalt u dus ook minder.

Prijslijst SmalfilmPrijs
Startkosten 35,00
Schakelkosten per spoel 3,00
tot 15 minuten film 39,50
15 tot 30 minuten film 49,75
31 tot 45 minuten film 64,50
46 tot 60 minuten film 84,60
Tussen 1 en 2 uur film 1,30 p/min
Tussen 2 en 3 uur film 1,20 p/min
meer dan 3 uur film 1,10 p/min