Veilig internetbankieren met ideal

iDEAL is gebaseerd op internetbankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als internetbankieren.

Banken werken voortdurend aan de veiligheid van internetbankieren. Zelf kunt u er ook voor zorgen dat u op een veilige manier van internetbankieren gebruik maakt. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft een speciale website ontwikkeld  veiligbankieren.nl. Op deze website geeft de NVB in een aantal handige stappen weer hoe u veilig kunt internetbankieren.

Ook kunt u bij uw eigen bank terecht voor tips over veilig internetbankieren.

Veilig betalen met Mastercard / Visa

Veiligheid staat voorop wanneer u uw creditcard gebruikt. Daar moet u als klant op kunnen vertrouwen, wanneer u een (online) aankoop doet met uw creditcard en natuurlijk ook wanneer u inlogt op Mijn ICS of de ICS App gebruikt. ICS stelt alles in het werk om deze veiligheid te waarborgen.

Daarnaast is het belangrijk dat u zelf ook goed oplet en voorzichtig handelt. We geven u daarom graag een aantal tips en voorschriften. Ook leest u hoe u internet-criminaliteit herkent en wat u kunt doen om uzelf te beschermen.