Alles over Zekerheid, Advies & Acties

Panasonic 50-200mm telezoom lens

De nieuwe Leica DG Vario-Elmarit 50-200mm telezoom lens biedt een zoombereik van 100mm tot een super-telestand van 400mm (equivalent van 35mm camera).
Het lenssysteem bestaat uit 21 elementen onderverdeeld in 15 groepen, waaronder twee UED (Ultra Extra-low Dispersion) lenzen, twee ED (Extra-low Dispersion) lenzen en twee asferische lensdelen.
Op de lens kan een filter (67mm) zoals een ND- of polarisatiefilter worden bevestigd, waardoor verschillende soorten foto- en video-opnames mogelijk zijn.
De POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer) compenseert ongewenste trillingen, waardoor het mogelijk is om zonder statief scherpe digitale opnames te maken.
Doordat het objectief over een hoge lichtsterkte van F2.8-4.0 beschikt, kan deze worden ingezet in uiteenlopende opnamesituaties, voor opnames van wilde dieren tijdens een wildsafari tot het vastleggen van allerlei binnen sporten.

Panasonic  Sequence Composition / slowmotion

Het is nu eenvoudig om de beste shots te selecteren tussen de vele beelden die u geschoten hebt. Dankzij Panasonic's Auto Marking functie herkent de camera verschillen in de shots waardoor er een snelle selecte gemaakt kan worden.

Met Sequence Composition maak je eenvoudig een slowmotion afbeelding maken die bestaat uit meerdere 4K-Photo opnamen. Dit resulteert in een uniek beeld dat de beweging van een onderwerp weergeeft

Panasonic GX9

De Panasonic GX9 is een lekker lichte en compacte systeemcamera

Hij is voorzien van een 20.3-megapixel Digital Live MOS-sensor zonder low-pass filter. Omdat kleurtoon, verzadiging en helderheid afzonderlijk worden gedetecteerd, is het dynamisch bereik van de camera bijzonder groot. Waardoor bijvoorbeeld bij fel zonlicht de schaduwen en de lichte delen allebei goed naar voren komen.

De snelle  beeldprocessor zorgt voor snelle verwerking van de beelden. Samen met de nieuwe sensor zorgt hij voor de beste beeldkwaliteit die je je maar kunt wensen.

De Panasonic GX9 is voorzien van een Kantelbare elektronische zoeker,

Ook voor video is de GX9 prima geschikt. De camera schiet  video’s in 4K met 30 beelden per seconde. Daarnaast is de bekende 4K-fotofunctie van Panasonic aanwezig. Daarmee maak je een video van 30 seconden. Daaruit selecteer je vervolgens simpel en snel het gewenste beeld in hoge resolutie. Of je maakt compleet nieuwe momenten door meerdere beelden te combineren tot één opvallende foto.

De GX9 is uitgerust met een uitstekende 5-assige beeldstabilisator, die 4 stops winst oplevert.

L. Monochrome D

En dankzij de verbeterde functie L.Monochrome D maak je nu ook prachtige zwartwitfoto's die het gevoel uitstralen alsof ze echt op film geschoten zijn. Zwartwitfoto's maken was natuurlijk al mogelijk met je Panasonic camera, maar met de L.Monochrome D functie heb je meer controle over het dynamisch bereik en is het mogelijk korreleffecten toe te voegen voor die echte klassieke zwartwitfilm-look.

PANASONIC DC-FZ82 | SUPERZOOM MET SUPERBEREIK

Panasonic DC-FZ82 | Superzoom met Superbereik

Zeer geavanceerde superzoomcamera met een supergroot en uniek bereik: 20-1200mm. Je leest het goed: de groothoek begint al bij 20mm! Bekijk alle reviews & tests!

Sensor: 1/2.3 inch | 18.1 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K | Lens (kleinbeeld-equivalent): 20-1200mm f/2.8-5.9 | Gewicht body: 616gr | Verwachte Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 349 euro


Gigantisch zoombereik: 20-1200mm!

Grootste troef van de Panasonic Lumix FZ82 is natuurlijk het gigantische zoombereik. Niet alleen loopt de tele tot maar liefst 1200mm. Wat vooral opvalt: het is de enige superzoom die daarbij nog eens een enorm groothoekbereik heeft. De meeste superzooms blijven steken op 24mm, de FZ82 strekt het beeldveld uit tot 20mm.

Landschap- & architectuurfotografie

Nu zul je denken: 24 of 20, wat maakt het uit? Ik kan je verzekeren: het maakt veel uit. Die extreme beeldhoek komt uitstekend van pas om bijvoorbeeld landschappen weids vast te leggen. Maar ook bij architectuurfotografie wordt vaak met een extreme groothoek gewerkt.

Voor safari & vliegtuigspotten

Aan de andere kant van het gigantische spectrum reikt de FZ82 uit tot liefst 1200mm. Daarmee lijkt dit een ideale camera voor het fotograferen van wilde dieren op safari, vogels in de tuin of vliegtuigspotten. Daarnaast heeft de FZ82 ook nog eens 'Intelligent Zoom'. Hiermee wordt je zoombereik zelfs uitgebreid van 60 tot 120 keer, dus tot 2400mm. Daarmee kijk je elk vogeltje op z'n snavel.

Kraters op de maan schieten

Voor rupsjes-nooit-genoeg komt Panasonic nog met een speciale DMW-LT55 teleconverter. Daarmee is het volgens Panasonic zelfs mogelijk om de FZ82 voor astrofotografie in te zetten: “De kraters op de maan kunnen duidelijk worden vastgelegd”, zo luidt de belofte van Panasonic.

Panasonic GH5 Review

Zaterdag 12 maart 2017

Veel videofilmers zijn vol verwachting: de Panasonic Lumix GH5 verschijnt eind maart 2017. Opvolger van de toonaangevende en uitstekend besproken GH4. 


Sensor: microfourthirds | 18MP | Beelden per seconde: 60 | Video: 4K/6K | Gewicht body: 645gr


Vloeiende 4K-beelden, 60fps

Ook de Panasonic GH5 mikt weer volledig op videofilmers. Volgens Panasonic is het de eerste camera met wisseloptiek die vloeiende 4K-beelden bij 60fps / 50fps vastlegt. Plus levensechte 4K-beelden met 4:2:2-subsampling en een kleurdiepte van 10 bits. Professionele video's om je vingers bij af te likken dus.

6K-Photo-modus!

Daarnaast heeft de GH5 de van Panasonic bekende Photo-modus aan boord. Maar die heeft nu geen 4K- maar – hou je vast – een 6K-variant. Hiermee kun je een foto van 18 megapixel halen uit een ultrahoge kwaliteit video. De resolutie is hiermee 9 keer hoger dan die van Full HD.


Dual I.S. 2 beeldstabilisatie

De GH5 heeft een 5 assige Dual I.S. 2 beeldstabilisatie. Dit kwam heel goed van pas tijdens het vliegtuigspotten. Ik had namelijk geen statief bij mij en er stond een flinke wind. Alle opnames maakte ik uit de hand. Doordat de beeldstabilisatie de sluitertijd compenseert met 5 stops, zijn al mijn opnames gelukkig vrij van bewegingsonscherpte. Dual I.S. 2 staat voor dubbele beeldstabilisatie. Wanneer je een Panasonic lens met O.I.S. bevestigt combineer je de beeldstabilisatie van de camera en de lens. Dit zorgt voor nog minder trillingen en een mooier eindresultaat.

Panasonic GX-800

De nieuwe Panasonic Lumix GX800 is een instapmodel, maar is alles behalve standaard. Met onder andere 4K, 4K-Photo en bijzondere selfie-kwaliteiten is de nieuwe instap systeemcamera van de Japanse fabrikant veelbelovend. We hebben hem voor je getest.

Een instapmodel hoeft niet per se spartaans en saai te zijn, dat heeft Panasonic goed begrepen met deze Lumix GX800. Dat begint al met het uiterlijk: de camera ziet er gewoon heel erg leuk uit. Een retro-design dat veel mensen visueel bekend zal voorkomen. Hij is erg stijlvol en lijkt zo uit de jaren zeventig weggelopen te zijn. Des te leuker is het als je vervolgens verder kijkt en ontdekt dat de rest van de camera bijzonder modern en innovatief is.

Want ook hier: de GX800 mag dan een instapmodel zijn in het segment van de compacte systeemcamera’s, hij is toch uitgevoerd met diverse erg handige en leuke features. Die functies, zoals 4K Photo en video, Post Focus en Focus Stacking kennen we van andere modellen van de fabrikant en we vinden het te prijzen dat ze ook in dit model camera terug zijn te vinden.

Panasonic HC-X1

De HC-X1 heeft een nieuwe LEICA DICOMAR 4K-lens met een snelle 20x optische zoom en een zoombereik van 24 mm (extreme groothoek) tot 480 mm (ultra tele). De HC-X1 is daarmee de camcorder met de meest extreme groothoekzoomlens op de markt. Dit betekent dat videografen professionele beelden kunnen produceren met minimale vertekening en zonder gebruik van een groothoekconversielens. 

De Panasonic HC-X1 Camcorder is verder voorzien van een 4-Drive-lenssysteem, waarmee gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar vier lensgroepen kunnen worden beheerd. Omdat de lensgrootte en het aandrijfbereik voor elk van de vier groepen kan worden beperkt, worden de beeldkwaliteit en zoomkracht geoptimaliseerd en is de body van de camcorder compact en gemakkelijk handzaam te gebruiken. De lens heeft een grote MOS-sensor van 1,0 inch (9,46 megapixels bij 4K 24p/8,79 megapixels bij UHD, FHD) – dit is voor het eerst dat een camcorder met geïntegreerde lens hiermee is uitgerust. In elke situatie zorgt dit voor een uitstekende balans tussen beeldkwaliteit en gevoeligheid.

De HC-X1 kan opnames maken in 4K 24p (4096 x 2160), UHD 60p/50p (3840 x 2160) of FHD 60p/50p (1920 x 1080). Voor professionele gebruikers die internationaal werken kan de systeemfrequentie van de camcorder naar keuze worden ingesteld op 59,94 Hz, 50,00 Hz of 24,00 Hz, en content kan worden vastgelegd in MOV (QuickTime), MP4 of AVCHD.De camcorder kan HD-beelden vastleggen bij een snelheid van 120 fps (59,94 Hz) of 100 fps (50 Hz) voor een slow-motioneffect. Ook heeft hij een VFR (Variable Frame Rate) opnamefunctie waarmee professionals de framesnelheid in tien stappen kunnen wijzigen van 2 naar 60 fps. Hiermee kan de gebruiker creatieve en expressieve video's produceren door toepassing van technieken als Overcranking voor een slow-motioneffect en Undercranking voor een fast-motioneffect.

-

-

Panasonic FZ-2000 is nu leverbaar. Grote broer van de FZ-1000 !

Meer video

De FZ2000 behield de sensor van de FZ1000 maar kreeg een snellere processor en veel features van de GH4. Dat opende meer 4K resoluties tot 30 beelden per seconde met een maximaal bitrate van 100Mbps. In Full HD is dit maximaal 120 beelden per seconde en een bitrate van 200 Mbps. Intern kan de FZ2000 4K video wegschrijven in het 4:2:0 8 bit formaat. Terwijl als je aan de HDMI uitgang een externe recorder hangt het maximale aan subsampling 4:2:2 in 10 bit wordt. En dat laatste is ideaal als je jouw video opnames later wil 'graden'. Daar heb je een v-log kleurprofiel voor nodig en die is als optie voor rond de 99 euro te koop. 
Wie graag voorstellingen of manifestaties filmt zal blij zijn dat bij de FZ2000 de maximale tijdslimiet van 30 minuten opname tijd is opgeheven. Die limiet is en blijft een wat bizarre EU belasting maatregel die de FZ2000 daardoor ook wat duurder maakt dan de concurrentie.

Ugrades

De FZ2000 kreeg in vergelijking met de FZ1000 er een hoofdtelefoon aansluiting bij, wat essentieel is bij het maken van goede video opnames. Net zo belangrijk is het iets langere zoombereik dat nu omgerekend tot 480mm reikt. In en uitzoomen gaat ook beduidend soepeler wat je zoomscenes een stuk professioneler laat ogen. Een heel erg fijne venieuwing zijn ook de ingebouwde ND filters waardoor je ook met heel veel omgevingslicht gebruik kunt maken van grote diafragma's. De EVF bleef praktisch ongewijzigd. Maar het volledig draaibare display kreeg iets meer resolutie en werd -heel erg fijn- een aanraakscherm

Video of foto?

De FZ2000 is op het gebied van 4K video in deze prijsklasse niet zoveel te wensen over. Je zou bijna vergeten dat we met de FZ2000 ook nog kunnen fotograferen. Op dat vlak is er ten opzichte van de FZ1000, ondanks de in het telegebied wat beter presterende en ook langere Leica zoomlens, niet zo héél erg veel veranderd. Dat betekent dat als je al dat video geweld helemaal niet zo erg nodig hebt de FZ1000, zeker nu die prijs wat gezakt is, voor de meeste fotografen een erg aantrekkelijke alternatief is. 

Spiegelreflex ? Kijk eens verder naar de nieuwe Panasonic DMC-G80

De Panasonic Lumix DMC-G80 is de laatste uitbreiding van Panasonic’s Lumix G-assortiment.  Deze stijlvolle systeemcamera staat mede dankzij de nieuwste innovaties garant voor ongekende beeldkwaliteit. Zo is de Lumix G80 voorzien van de ondertussen bekende Panasonic Post-Autofocus- , Light Composition en 4K-Photo functie, waarmee u het eindresultaat tot in perfectie beheerst! Splinternieuw toegevoegd is de Focus Stacking functie, waarmee de G80 meerdere foto’s met verschillende focuspunten samenvoegt tot een haarscherp beeld.

Spetterende beeldkwaliteit

Dankzij de 16 Megapixel 4/3” live MOS sensor, die niet meer voorzien hoefde te worden van een low-pass filter, levert de Panasonic Lumix G80 een ongekend hoge beeldkwaliteit. Stof en vuil krijgen geen kans meer om zich aan de sensor te hechten, omdat deze de mogelijkheid heeft supersnelle, golvende bewegingen te maken. 
Ook uw films zijn van prachtige 4K beeldkwaliteit en vloeiender dan ooit, dankzij de geïntegreerde 5-assige beeldstabilisatie. Het is nu zelfs mogelijk om lopend te filmen, wat nog steeds resulteert in een onbewogen beeld. Dankzij deze beeldstabilisatie schiet u zelfs foto’s met een sluitertijd van 1/15 seconde nog scherp uit de hand!

Nieuw: Focus Stacking

Focus Stacking is een splinternieuwe functie, ontwikkeld door Panasonic, die het handmatig samenvoegen van foto’s in Photoshop vervangt. De camera is nu zelf in staat om meerdere beelden met verschillende focuspunten samen te voegen tot een foto met precies de juiste scherpstelling.  U kunt precies selecteren welke foto’s worden gebruikt voor het eindresultaat.

Optimaal gebruiksgemak

De Panasonic G80 is voorzien van Wi-Fi, waarmee u de beelden eenvoudig deelt met uw smartapparaat of PC. 
Met het LCD touchscreen zijn de beelden te bekijken en de instellingen naar wens aan te passen. Ook de Post-Autofocus functie, waarbij u na het fotograferen de scherpte selecteert en de Light Composition functie, die verschillende belichtingen samenvoegt tot een beeld, zijn te bedienen via het touchscreen. 
De OLED Live Viewfinder biedt u een accuraat beeld van ongeveer 2.360.000 pixels met een blikveld van 100%. Ook in fel zonlicht worden de beelden gedetailleerd weergegeven.
Ook deze camera is compatibel met Panasonic’s Image App, die boordevol interessante functies zit. 
 De G80 is spatwaterdicht, ook in combinatie met de 12-60mm lens. 

Panasonic voorziet de Lumix G7 van veel eigenschappen uit het topmodel, de Lumix GH4. Niet alleen een 4K-filmfunctie, maar ook het DFD-autofocussysteem en de elektronische zoeker met hoge resolutie vinden hun weg naar de veel goedkopere G7. Daarmee biedt Panasonic's nieuwe mid-range-model veel waar voor je geld.

Ten opzichte van de Panasonic Lumix G6, die in 2013 op de markt kwam, is de Lumix G7 flink vernieuwd. De systeemcamera heeft niet alleen nieuwe ingewanden gekregen, ook de behuizing is aangepast. Het uiterlijk is een stuk hoekiger, de body is ook ietsje groter en zwaarder. Toch blijft het een erg compacte en lichte camera. Wifi en nfc zijn ingebouwd in de behuizing. Met een app (beschikbaar voor Android en iOS) is de camera op afstand te bedienen en kun je gemaakte foto's overzetten naar je smartphone of tablet. De Panasonic Lumix G7 is beschikbaar in een zwarte en zilverkleurige uitvoering. Persoonlijk vinden we de zwarte uitvoering mooier. De behuizing is gemaakt van kunststof en dat is bij de zilveren variant wat duidelijker zichtbaar.

Panasonic Lumix GX80

Panasonic verraste ons bijna een jaar geleden met de GX8, een systeemcamera voor de echte fijnproever. Wel met bijbehorend stevig prijskaartje. Deze nieuwe GX80 biedt bijna net zoveel als zijn grote broer en is een stuk aantrekkelijker geprijsd. 

Body

Zo sneuvelde als eerste de spatwaterdichtheid van de body. Vervolgens kreeg de camera een niet-kantelbare en minder scherpe en kleurechte elektronische zoeker. Het volledig draaibare scherm van de GX8 werd ingewisseld voor een deels kantelbaar aanraakscherm. Je kunt met deze camera nog steeds hoge en lage standpunten innemen. Maar goed gekaderde selfies kun je beter met behulp van de Image app op je smartphone schieten.

Beeldkwaliteit

De sensor in de Panasonic Lumix DMC-GX80 is een afgeleide van de 16 megapixel-sensor uit de GX7, maar dan zonder anti-aliasfilter. Op die manier maakt hij iets scherpere beelden dan de Panasonic Lumix DMC-GX7. Maar de resolutie en scherpte van de GX8 haalt hij niet.

Beeldstabilisatie

De nieuwe 5-assige sensorbeeldstabilisatie presteert voortreffelijk. In onze testen noteerden we vier tot vijf stops verschil tussen een gelukte scherpe opname en een onscherpe misser. En dat maakt bij straatfotografie met weinig licht en geen statief bij de hand een wereld van verschil. De sensorstabilisatie werkt ook in combinatie met de gestabiliseerde micro fourthirds-objectieven. Bovendien - en dat is in deze prijsklasse toch echt uniek - werkt deze sensorbeeldstabilisatie ook gewoon als je filmt in 4K.


Panasonic TZ-100 : De beste ooit !

Travelzoomcamera's zijn populair. Het zijn alleskunners voor op reis. Ze passen in je broekzak, je maakt er geweldige macrofoto's en portretfoto's mee, maar net zo makkelijk schiet je weidse landschappen. En het belangrijkste: ze hebben een enorm zoombereik. Daarmee krijg je dat verre zeilbootje aan de horizon mooi in close up. Ze hebben dus veel meer te bieden dan smartphonecamera's, ondanks de toegenomen fotokwaliteit van die camera's. Is de Panasonic TZ100 de ideale travelzoomcamera? Volgens reviewers is dit de nr. 1 travelzoomcamera. Hieronder staan alle serieuze reviews op een rij. Ze zijn stuk voor stuk laaiend enthousiast. En ik ben het met ze eens. Slechts één bedenking heb ik: het zoombereik is veel minder dan dat van andere travelzoomcamera's. En hij is een stuk duurder natuurlijk...

Zoombereik: 25-250mm

Veel travelzoomcamera's hebben een zoombereik van 25 tot 750 mm (35mm equivalent). De Panasonic TZ100 heeft een bereik van 25 tot 250 mm. Het is een mooi tele-bereik, maar dat verre ijsvogeltje kan ik er niet beeldvullend mee vastleggen. Je zult zelf moeten afwegen wat voor jou belangrijk is: een extreem zoombereik of een wat minder zoombereik maar wel een uitstekende beeldkwaliteit.

Panasonic G7

Panasonic voorziet de Lumix G7 van veel eigenschappen uit het topmodel, de Lumix GH4. Niet alleen een 4K-filmfunctie, maar ook het DFD-autofocussysteem en de elektronische zoeker met hoge resolutie vinden hun weg naar de veel goedkopere G7. Daarmee biedt Panasonic's nieuwe mid-range-model veel waar voor je geld.

Ten opzichte van de Panasonic Lumix G6, die in 2013 op de markt kwam, is de Lumix G7 flink vernieuwd. De systeemcamera heeft niet alleen nieuwe ingewanden gekregen, ook de behuizing is aangepast. Het uiterlijk is een stuk hoekiger, de body is ook ietsje groter en zwaarder. Toch blijft het een erg compacte en lichte camera. Wifi en nfc zijn ingebouwd in de behuizing. Met een app (beschikbaar voor Android en iOS) is de camera op afstand te bedienen en kun je gemaakte foto's overzetten naar je smartphone of tablet. De Panasonic Lumix G7 is beschikbaar in een zwarte en zilverkleurige uitvoering. Persoonlijk vinden we de zwarte uitvoering mooier. De behuizing is gemaakt van kunststof en dat is bij de zilveren variant wat duidelijker zichtbaar.