Alle Consumenten Acties

Hieronder staan alle fotomerken die op dit moment een lopende consumentenactie hebben. Staat uw merk er niet bij ? Dan is er op dit moment geen lopende actie.

Cinemafuncties in de Panasonic camera's

VFR staat voor Variabel Frame Rate, Van 2 tot 50 frames per seconde kunt u instellen. Eigenlijk dus een versnelling van het beeld, ideaal voor timelapse VFR-opnames kunnen worden ingesteld in 10 stappen van 2 fps tot 50 fps

Super-Slow Motion (100 fps) Het Super Slow Motion-effect kan worden bereikt met snelle HD-opnames bij 120 fps (59,94 Hz) of 100 fps (50 Hz) Voor snelle actie filmen en dat het nog mooier in beeld zetten.

Dollyzoom Dolly Zoom biedt de klassieke dramatisch effect van het pullen van de camera van het onderwerp, terwijl de lens zoomt in of vice versa. Ook wel eens het Hitchkock Vertigo effect genoemd

Kom naar de winkels van de Foto-Groep voor en demonstartie

-

-

Panasonic Dual IS II

Panasonic DUal IS II

Dual IS II is de 5 assige beeldstabilisatie van Panasonic en is de opvolger van de Dual IS 1. De stabilisatie in de body en in de lens werken nauw samen om de bewegingen die je maakt met de camera te compenseren zodat je bij langere sluitertijden nog steeds scherpe foto’s te kan maken. Dit is ook handig voor tijdens het filmen, zelfs als je op ongelijkmatige ondergrond loopt kan je  uit de hand nog trillingsvrij filmen.

In donkere situaties kan je langere sluitertijden nemen om alsnog een goed belichte foto te kunnen maken. Je kan tot 1/8 van een seconde nog een scherpe foto maken. Zonder de Dual IS II is diet niet mogelijk, dan moet je naar een snellere sluitertijd waardoor je foto dan weer te donker wordt. De Dual IS II is een stop verbeterd ten opzichte van de Dual IS 1.

Panasonic Focus Stacking

Post Focus gaf u al de mogelijkheid de foto te bekijken en te bepalen welk deel u haarscherp wilt hebben, zelfs nadat u de foto al hebt genomen.

Focus Stacking werkt op vrijwel dezelfde manier, maar nu kunt u meerdere gebieden kiezen uit een opname, die u scherp wilt hebben. Als u bijvoorbeeld van een macro-opname bepaalde elementen eruit wilt laten springen, hoeft u alleen op de desbetreffende punten op het touchscreen te drukken voor het gewenste eindresultaat. Focus Stacking geeft u dus nog meer creatieve vrijheid.

Augustus 2016 - Panasonic Nieuws

Panasonic TouchAF

De meeste camera's van Panasonic hebben tegenwoordig een kantelbaar touchscreen. Hierdoor kunt overzichtelijk het menu doorlopen van uw camera en het maakt ook de bediening een stuk eenvoudiger. Zo kunt u door slechts het scherm aan te raken het autofocuspunt bepalen: Panasonic TouchAF

Voordelen van Panasonic TouchAF

Het grote voordeel van TouchAF van Panasonic is natuurlijk het maximale gebruikersgemak dat u ervaart. Als u fotografeert via de viewfinder heeft u minder ruimte om te 'spelen' met de juiste instellingen. U maakt een foto, bekijkt het resultaat en bepaalt dan of u tevreden bent of dat u de foto nogmaals moet nemen.

Bij TouchAF kunt u voordat u op de ontspanknop drukt, al verschillende autofocuspunten bekijken op het LCD-scherm. U krijgt zo snel inzichtelijk wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Camera's met TouchAF

Alle Panasonic camera's en videocamera's met een LCD-touchscreen beschikken over de TouchAF functionaliteit. Bij de nieuwere modellen kunt u zelfs nog achteraf het autofocuspunt bepalen.

Juli 2016 - Panasonic Nieuws

4K Light Composition, wat is dat?

De 4K Light Composition techniek is onderdeel van de 4KPhoto modus. Kortgezegd heb je met 4KPhoto de mogelijkheid om nét dat ene perfecte shot uit een serie burstopnamen te halen.

Als aanvulling op de 4KPhoto functie, ontwikkelde Panasonic een speciale techniek. 

Dankzij 4K Light Composition kan de camera verschillende 4K-frames combineren tot één krachtig beeld. De pixels worden op basis van hun helderheid gekozen om vervolgens een perfect belicht geheel te vormen. De Panasonic Lumix DMC-GX80 is gezegend met deze innovatieve techniek.  

Wellicht doet het je een beetje denken aan HDR, maar dan gecombineerd met stacking. Het grote verschil is dat de camera dit nu zélf kan, zonder dat jij bezig hoeft te zijn met ingewikkelde bewerkingssoftware, wat natuurlijk heel wat tijd scheelt!

Deze functie is uitermate geschikt voor situaties met uitdagende (donkere) lichtomstandigheden en astrofotografie.

Juni 2016 - Panasonic Nieuws

4K Live Cropping, wat is dat?

De 4K Live Cropping functie maakt het mogelijk om mooie stabiele zoom opnames te maken terwijl de camera op een vaste positie blijft.  Door de opname in 4K direct te converteren naar Full HD is het mogelijk om vanuit een vaste positie mooie stabiele opnamen te maken, vooral bij nachopnames. Tevens is het mogelijk om geleidelijk en stabiel in te zoomen op een onderwerp zonder dat de zoomknop wordt bediend, doordat het kader zich naar het onderwerp verplaatst.

Afbeeldingsresultaat voor 4KLightComposition

Juni 2016 - Image App van Panasonic

anasonic Image App

Met de Panasonic Image App kunt u uw compatibele Panasonic Lumix camera bedienen met uw smartphone. Natuurlijk kunt u de gemaakte beelden ook direct delen via bijvoorbeeld Facebook. De App is onmisbaar voor de hedendaagse Panasonic fotograaf.

panasonic image app panasonic image app
   

 

Het gemak van de Panasonic Image App

Met de Panasonic Image App wordt uw smartphone een afstandsbediening voor uw camera. Een afstandsbediening met een groot en helder LCD-scherm.

U kunt op het scherm van uw smartphone precies zien wat de Live View-scherm van uw camera ziet en daarbij kunt u allerlei camerawerkingen bedienen.

Uw foto's en video's kunt u vervolgens delen via social media. Als u een camera met NFC heeft, hoeft u alleen maar uw smartphone aan te raken om bestanden over te zetten van uw camera naar smartphone.

Features van de Panasonic Image App

Draadloze TV Playback
U kunt de beelden op uw camera via uw smartphone of tablet afspelen op uw televisie. Hiervoor is wel DLNA ondersteuning nodig.

Thuis Monitor
Positioneer uw camera op een strategische positie en via uw mobiele apparataat houdt u uw huis op afstand in de gaten.

Baby Monitor
U kunt uw smartphone en Lumix camera ook gebruiken als babyfoon. De camera kan daarbij een bericht sturen naar uw smartphone als de baby huilt

Wireless Twin Camera
U kunt ook uw smartphone / tablet als sub camera gelijktijdig gebruiken met uw Panasonic videocamera. Beide beelden worden opgeslagen op uw videocamera.

Pan / Tilt Cradle Remore Operating
Als u de videocamera aansluit aan de Remote Pan Tilt Cradle VW-CTR1 via een USB-kabel, kunt u automatisch met uw mobiele apparaat de horizontale en verticale bewegingen van het onderwerp volgen en zoomen indien nodig.

Compatibel met Lumix Club
De Lumix Club is een gratis Foto & Video cloudservice van panasonic voor het delen van uw beelden.

De voordelen op rijtje

  • De App maakt van uw smartphone een complete afstandsbediening voor uw Panasonic Lumix camera
  • U kunt op uw smartphone zien wat de camera 'ziet
  • U kunt direct  uw foto's en video's delen via social media  
  • U kunt ook locatiegegevens bij uw foto's toevoegen via de GPS van uw smartphone
  • Eenvoudig bestanden overzetten via NFC
  • De App is beschikbaar in de App Store en bij Google Play 

Juni 2016 - Post-Focus

Panasonic Post Focus – hoe werkt het en waarom is het handig?

De Panasonic Post Focus maakt gebruik van twee factoren: de 4K-filmfunctie en het 'Depth-from-defocus'-systeem, waarbij de camera snel heen en weer focust om op het onderwerp scherp te stellen. Door dit met een snelheid van dertig beelden per seconde te doen terwijl er in 4K wordt opgenomen, slaat de camera alle informatie over de scherptepunten op tijdens het maken van de foto. Het resultaat is een foto van acht megapixels, waarbij achteraf kan worden scherpgesteld.

Na het maken van de foto kun je een scherpstelpunt kiezen in de Post Focus Play. Je kunt meerdere foto's uit dezelfde reeks opslaan, met ieder een andere scherptediepte. Ook is er focus peaking aanwezig, waarmee je achteraf nog heel precies kunt scherpstellen.

De voordelen van Post Focus

Panasonic Post Focus kan voor veel situaties handig zijn; denk bijvoorbeeld aan macro-fotografie, waarbij het lastig is om in één keer precies goed scherp te stellen. Ook bij belangrijke momenten kan het van pas komen, zoals een bruiloft of een tijdens een presentatie, waarbij het absoluut noodzakelijk is om meteen goed scherp te stellen.

Maar vergeet ook de vakantiefoto's niet, waarbij je vaak meerdere onderwerpen hebt die je scherp wil hebben; je zult niet meer achteraf tegen het probleem aanlopen dat je net niet goed hebt scherpgesteld, of dat de autofocus je dat moment in de steek liet.

Mei 2016 - 4K-foto: wat is het en wat kan ik er mee?

De term 4K-video is inmiddels redelijk bekend, maar 4K-foto roept bij veel mensen nog vraagtekens op. De termen hebben inderdaad iets met elkaar te maken, maar uiteraard is er een belangijk verschil. 4K-foto is de mogelijkheid om scherpe en kwalitatieve foto's te halen uit een stukje 4K-video. Dit geeft talloze creatieve mogelijkheden, omdat je rustig een activiteit kunt vastleggen op film en achteraf een aantal foto's kunt uitzoeken zonder dat de scherpte tegenvalt. Foto's van deze kwaliteit zijn zo'n 8 megapixel.

4K Photo van Panasonic

PanasonicPanasonic is een van de pioniers op het gebied van 4K-foto. De camera's met deze functionaliteit zijn er dan ook op ingericht om hier optimaal gebruik van te kunnen maken. Als je 4K-foto's wilt isoleren uit een stukje 4K-film, kies je de 4K Photo modus waardoor de camera instellingen zoals opnameformaat, beeldkwaliteit en helderheidsniveau afstemt om de perfecte foto te kunnen maken.

Panasonic DMC-G80

De Panasonic Lumix DMC-G80 is de laatste uitbreiding van Panasonic’s Lumix G-assortiment.  Deze stijlvolle systeemcamera staat mede dankzij de nieuwste innovaties garant voor ongekende beeldkwaliteit. Zo is de Lumix G80 voorzien van de ondertussen bekende Panasonic Post-Autofocus- , Light Composition en 4K-Photo functie, waarmee u het eindresultaat tot in perfectie beheerst! Splinternieuw toegevoegd is de Focus Stacking functie, waarmee de G80 meerdere foto’s met verschillende focuspunten samenvoegt tot een haarscherp beeld.

Spetterende beeldkwaliteit

Dankzij de 16 Megapixel 4/3” live MOS sensor, die niet meer voorzien hoefde te worden van een low-pass filter, levert de Panasonic Lumix G80 een ongekend hoge beeldkwaliteit. Stof en vuil krijgen geen kans meer om zich aan de sensor te hechten, omdat deze de mogelijkheid heeft supersnelle, golvende bewegingen te maken. 
Ook uw films zijn van prachtige 4K beeldkwaliteit en vloeiender dan ooit, dankzij de geïntegreerde 5-assige beeldstabilisatie. Het is nu zelfs mogelijk om lopend te filmen, wat nog steeds resulteert in een onbewogen beeld. Dankzij deze beeldstabilisatie schiet u zelfs foto’s met een sluitertijd van 1/15 seconde nog scherp uit de hand!

Nieuw: Focus Stacking

Focus Stacking is een splinternieuwe functie, ontwikkeld door Panasonic, die het handmatig samenvoegen van foto’s in Photoshop vervangt. De camera is nu zelf in staat om meerdere beelden met verschillende focuspunten samen te voegen tot een foto met precies de juiste scherpstelling.  U kunt precies selecteren welke foto’s worden gebruikt voor het eindresultaat.

Optimaal gebruiksgemak

De Panasonic G80 is voorzien van Wi-Fi, waarmee u de beelden eenvoudig deelt met uw smartapparaat of PC. 
Met het LCD touchscreen zijn de beelden te bekijken en de instellingen naar wens aan te passen. Ook de Post-Autofocus functie, waarbij u na het fotograferen de scherpte selecteert en de Light Composition functie, die verschillende belichtingen samenvoegt tot een beeld, zijn te bedienen via het touchscreen. 
De OLED Live Viewfinder biedt u een accuraat beeld van ongeveer 2.360.000 pixels met een blikveld van 100%. Ook in fel zonlicht worden de beelden gedetailleerd weergegeven.
Ook deze camera is compatibel met Panasonic’s Image App, die boordevol interessante functies zit. 
 De G80 is spatwaterdicht, ook in combinatie met de 12-60mm lens.

Panasonic presenteert de Lumix GX8 als het nieuwe vlaggenschip voor fotografen.

Het is de eerste micro four thirds-camera met een 20-megapixelsensor. Net als de GX7 heeft het toestel een kantelbare zoeker. De behuizing - en de zoeker - zijn echter flink groter geworden.

Hoewel de Lumix GX8 in naam een opvolger is voor de GX7, kun je de camera beter zien als een grotere broer. Het meetzoekerachtige ontwerp blijft behouden, maar het toestel is een stuk forser dan zijn voorganger. Dankzij het grotere formaat en de flinke handgreep voelt de GX8 serieuzer aan en ligt de camera beter in de hand. Dat geldt zeker als je de wat grotere mft-objectieven gebruikt, zoals de 14-140mm-superzoom en de high-end 12-35mm f/2.8.

Panasonic levert dan ook kit-uitvoeringen met deze objectieven, naast een kit met de compacte 14-42mm II. Helaas is de accu niet meegegroeid met de behuizing, de GX8 maakt gebruik van dezelfde accu als de GX7. Een volle lading is goed voor ongeveer 330 opnames.

Panasonic Lumix GX8 review: Nieuw vlaggenschip voor fotografen

Magnesiumlegering

De Lumix GX8 mag dan een relatief forse mft-camera zijn, in vergelijking met een dslr is het nog altijd een compact en vrij licht toestel. Panasonic gebruikt een magnesiumlegering voor de behuizing, die zeer robuust aanvoelt en is afgedicht tegen stof en vocht. Aan bedieningselementen geen gebrek: bovenop de camera vind je tal van instelknoppen. Met een groot draaiwiel kun je de belichtingscompensatie instellen. Daarnaast zijn er twee instelwieltjes voor diafragma en sluitertijd.

Panasonic voorziet de GX8 van 'Dual Dial Control'. Dat wil zeggen dat je de twee instelwieltjes ook voor andere functies kunt gebruiken. Met een druk op de 'Dial Operation Switch' wissel je bijvoorbeeld van diafragma en sluitertijd naar witbalans en isowaarde. Olympus introduceerde eerder een vergelijkbaar systeem op de OMD-camera's. Dankzij wifi en nfc in de behuizing kun je de camera eenvoudig verbinden met een smartphone of tablet. Met de Panasonic Image App voor Android en iOS kun je vervolgens de camera op afstand bedienen en de foto's draadloos overzetten.

Enorme, kantelbare zoeker

Het hoogtepunt van de Lumix GX8 is de enorme kantelbare zoeker. In de GX7 zagen we voor het eerst een elektronische zoeker (evf ) die je negentig graden omhoog kunt klappen, zodat je van boven de camera in kunt kijken. Het exemplaar in de GX8 is echter op alle fronten een flinke vooruitgang. Hoewel de zoeker van de GX7 met 2,76 miljoen beeldpunten op papier een hogere resolutie biedt, is de oled-evf van de GX8 een stuk prettiger om naar te kijken.

De zoeker van de GX7 heeft een 16:9-verhouding, je gebruikt dus niet alle pixels tijdens het fotograferen in 4:3-formaat. De vernieuwde zoeker in de GX8 heeft een 4:3-verhouding en toont met een vergroting van 0,77x een enorm zoekerbeeld, vergelijkbaar met de Fujifilm X-T1, tot voor kort de camera met de grootste zoeker op de markt. Het beeld is zelfs groter dan dat van professionele fullframe-dslr's. Het kantelmechanisme stelt je in staat om van bovenaf in de camera te kijken. Dat geeft je creatieve mogelijkheden en is ook erg handig tijdens het filmen.

Oled-scherm

De grote zoeker is in combinatie met de vele hulpmiddelen voor handmatige focus ook ideaal voor wie met handmatige objectieven fotografeert of graag manueel scherpstelt. Met MF Assist wordt een deel van het beeld uitvergroot en er is focus peaking aanwezig. Dankzij de grotere behuizing heeft de GX8 ook een oled-scherm gekregen, dat naar de zijkant uit te klappen is en 180 graden kan draaien.

Het 3-inch touchscreen beschikt over 1,04 miljoen beeldpunten en geeft scherp beeld. Als je de zoeker gebruikt staat het scherm uit, maar je kunt ook dan nog door je vinger over het scherm te bewegen het focuspunt verplaatsen, dankzij de Touch Pad AF-functie.

Panasonic Lumix GX8 review: Nieuw vlaggenschip voor fotografen

Beeldkwaliteit

Al jarenlang voorzien Panasonic en Olympus hun mft-camera's van een 16-megapixelsensor. Met zijn 20-megapixelsensor doorbreekt de Lumix GX8 voor het eerst die barrière. Het brengt de camera wat resolutie betreft dichter in de buurt van de 24-megapixelsensoren, die vandaag de dag in de meeste aps-c-dslr's te vinden zijn. Ondanks de toegenomen resolutie, zijn de ruisprestaties vergelijkbaar met de 16-megapixelsensoren in camera's als de Panasonic GH4 en G7. Tot iso 1600 is er weinig storende ruis te zien. Iso 3200 en 6400 leveren nog goede beeldkwaliteit als je in raw fotografeert en de kleurruis verwijdert.

Op de hoogste waarden van 12.800 en met name 25.600, verlies je wel veel details door de flink aanwezige ruis. Het dynamisch bereik is volgens Panasonic iets beter, het verschil zou 1/3e stop bedragen. In de praktijk is dat niet merkbaar te zien, maar de beeldkwaliteit van de nieuwe sensor doet weinig onder voor toestellen met een iets grotere aps-c-sensor. Hoewel het verschil tussen 16 en 20 megapixels niet heel groot is, levert de GX8 toch net iets meer details en geeft de hogere resolutie je meer ruimte om bestanden te croppen.

Dubbele beeldstabilisatie

De Lumix GX7 was de eerste Panasoniccamera met een gestabiliseerde sensor. Het systeem, met stabilisatie over twee assen, kon zich echter niet meten met de vijf-assige stabilisatie in Olympus OMD-camera's. In de GX8 heeft Panasonic een nieuw stabilisatiesysteem toegepast, dat de naam Dual I.S. krijgt. Dit systeem kan de sensorstabilisatie combineren met de beeldstabilisatie van Panasonic OIS-objectieven. Wel moeten Panasonic-objectieven eerst voorzien worden van een firmware-update, voordat ze gebruik kunnen maken van Dual I.S.

Bij de lancering zijn zes objectieven geschikt, waaronder de drie exemplaren die Panasonic levert in de diverse kits. Rond november/december volgt een firmware-update voor een vijftal Panasonic-objectieven en in februari 2016 worden nog eens vier objectieven compatibel gemaakt met het Dual I.S.-systeem. Drie oude objectieven, de 14-45mm, 45-200mm en 100-300mm krijgen geen updates.

Resultaten stabilisatie

In de praktijk werkt de dubbele beeldstabilisatie behoorlijk goed bij lange brandpuntafstanden. Zo maken we scherpe foto's met een sluitertijd van 1/25e seconde bij een equivalent van 200mm. Dit komt overeen met zo'n drie stops winst. De stabilisatie werkt beterdan bij de GX7, maar de prestaties komen in onze tests niet in de buurt van de vijf-assige sensorstabilisatie in de Olympus OM-D-camera's. Het lukt ons bijvoorbeeld niet om in de groothoekstand echt scherpe foto's te maken met sluitertijden van 1/3e seconde, met de OMD-camera's is dat geen probleem.

Helaas werkt de sensorstabilisatie nog steeds niet tijdens het filmen. Wel heeft Panasonic elektronische beeldstabilisatie toegevoegd, die werkt als je filmt in 1080p-resolutie. In combinatie met een OIS-objectief levert dat '5 Axis Hybrid OIS' op, een techniek die ook in compactcamera's als de FZ1000 en FZ300 zit. Dit zorgt voor stabiele filmbeelden, maar is niet beschikbaar bij 4K-opnames.

Autofocus

Net als de GH4 en G7, beschikt de GX8 over de 'Depth from Defocus'-techniek. Deze focustechniek werkt in combinatie met Panasonic-objectieve  en zorgt voor goede prestaties bij het volgen van onderwerpen. De autofocus op basis van contrastdetectie werkt erg snel en ook bij weinig licht kan de camera moeiteloos het scherpstelpunt vinden. Ten opzichte van de GX7 krijgt de GX8 veel nieuwe af-functies, zoals gezichtsdetectie en oogautofocus en de Starlight AF-functie, waarmee je op sterren scherp kunt stellen.

Seriesnelheid

De Panasonic Lumix GX8 fotografeert met maximaal 8 beelden per seconde, je bent dan beperkt tot  autofocus op de eerste opname. Met gebruik van continu-autofocus daalt de snelheid naar een respectabele 6 bps. Panasonic heeft de GX8 voorzien van een flinke buffer. Fotografeer je met 8 bps, dan kun je een serie van 33 raw-bestanden maken voordat de camera vertraagt. Schiet je met 6 bps, dan passen er zo'n 37 raw's in de buffer. Schakel je over naar jpg-formaat, dan kun je eindeloos door blijven fotograferen met de maximale snelheid.

De mechanische sluiter heeft een maximale sluitertijd van 1/8000e seconde. Door de elektronische sluiter te activeren is dat te verhogen naar 1/16.000e seconde. Deze sluiter wordt ook gebruikt in de Silent Mode, hierin maakt de GX8 geen enkel geluid als je fotografeert. De elektronische sluiter kan wel 'rolling shutter' opleveren, deze stand is dus minder geschikt voor het fotograferen van snelle actie.

Panasonic Lumix GX8 review: Nieuw vlaggenschip voor fotografen

4K filmfunctie

Panasonic mikt met de GX8 vooral op fotografen, maar voorziet de camera ook van een geavanceerde 4K-filmfunctie. De instelmogelijkheden zijn vergelijkbaar met de G7. Dat betekent dat je kunt filmen in 4K-resolutie (3840x2160 pixels) met 24 of 25 fps. In 1080p-resolutie heb je keuze uit framerates van 50, 25 en 24 fps. Film je in 4K, dan wordt het beeld uitgesneden en verlies je wat groothoek.

De totale cropfactor bedraagt ongeveer 2,5x. Je krijgt de beschikking over de Cine D- en Cine V-kleurprofielen en de hdmipoort stuurt een schoon signaal uit (8-bit, 4:2:2), zodat je met een externe recorder zonder compressie kunt opnemen. Je kunt een externe microfoon aansluiten, al heb je daar waarschijnlijk een adaptertje voor nodig, want Panasonic gebruikt een kleine 2,5mm jack-plug in plaats van het gebruikelijke 3,5mm-formaat. Een ingang voor een koptelefoon ontbreekt.

Panasonic Lumix GX8 review: Nieuw vlaggenschip voor fotografen

4K fotofunctie

Je kunt de 4K-capaciteiten van de camera ook gebruiken om foto's te maken op hoge snelheid. In de 4K Photo Mode schiet je jpg-bestanden met 8-megapixelresolutie met 30 beelden per seconde. De functie is te gebruiken op drie verschillende manieren: in de 4K Burst-stand maakt de camera opnames zolang je de sluiterknop ingedrukt houdt. In 4K Burst S/S start en stop je de opname met een druk op de sluiterknop.

Met 4K Pre-Burst neemt de camera al op voordat je de sluiterknop indrukt. Dat doet de camera door continu twee seconden aan beeldmateriaal (60 foto's) in de buffer te bewaren. Zodra je op de sluiter drukt, worden de foto's van één seconde hiervoor en één seconde na dat moment opgeslagen. Na het maken van een reeks 4K-foto's, kun je op de camera het beste beeld selecteren. Ook blijft het 4K-filmbestand op de geheugenkaart staan.

Conclusie

De Panasonic Lumix GX8 is een van de meest geavanceerde mftcamera's van dit moment. Het hoogtepunt van de camera is wat ons betreft de enorme kantelbare zoeker. Er zijn weinig camera's die een groter beeld laten zien. Hoewel Dual I.S. verbeteringen biedt ten opzichte van de stabilisatie in de GX7, blijft het systeem beperkt in vergelijking met de vijf-assige stabilisatie van Olympus. Het werkt alleen in combinatie met Panasonicobjectieven en sensorstabilisatie werkt niet tijdens het filmen. Toch is het een nuttige toevoeging die ervoor zorgt dat je in veel situaties met langere sluitertijden nog scherpe foto's kunt maken.

De nieuwe 20-megapixelsensor levert erg goede beeldkwaliteit. Ondanks de hogere resolutie zijn de ruisprestaties vergelijkbaar met de 16-megapixelsensoren van Panasonic. De 4K-filmfunctie levert haarscherpe video's af. Bovendien is de GX8 behoorlijk snel en is de buffer erg ruim. Dat, in combinatie met de stevige behuizing met vele bedieningsknoppen, maakt fotograferen met deze camera een erg prettige ervaring.

Deze review is van Mark Moed

Ontwerp Panasonic Leica DG Summilux 12 mm F1.4 ASPH

Het lenssysteem bestaat uit 15 elementen in 12 groepen, waaronder twee asferische lenzen, twee UED (Ultra Extra-low Dispersion) lenzen en één ED (Extra-Low Dispersion) lens. De Panasonic Leica DG Summilux 12 mm/F1.4 ASPH moet garant staan voor beelden met een hoge resolutie van het midden tot in de hoeken. De lenselementen met meerdere coatings moeten ook de beeldkwaliteit verbeteren.

Filmen met Panasonic Leica 12 mm F1.4

De Panasonic Leica 12 mm F1.4 beschikt over een inwendig scherpstelsysteem en stappenmotor voor een soepele en stille bediening. Wanneer dit objectief wordt gebruikt in combinatie met een Lumix G-camera die beschikt over een contrast AF-systeem, optimaliseert dit de foto- en video-opnames. De 12 mm is ook compatibel met de sensordrive bij een maximum van 240 bps. De AF-prestaties zijn daarmee snel en ideaal voor het maken van 4K-video waarbij een nauwkeurige en soepele scherpstelling essentieel is. De Leica DG Summilux 12 mm F1.4 ASPH heeft een diafragmaring. Negen lamellen geven het diafragma een mooie ronde vorm zodat een vloeiend overlopende scherptediepte mogelijk wordt. De lensvatting, het lenslichaam en de zonnekap zijn gemaakt van metaal en moeten garant staan voor duurzaamheid.

PANASONIC VFX990 REVIEW

Alle mooie momenten in 4K kwaliteit

Of het nu om video's of foto's gaat, met de Leica Dicomar lens kun je prachtige opnames maken in 4K. Kom tot professionele resultaten met de EVF en de ingestelde bioscoopeffecten.

Heldere optiek
Naast het opnemen van scherpe beelden, produceert deze Leica Dicomar-lens de subtiele nuances en schaduwtinten waar Leica lenzen om bekend staan, met minimalendubbelbeelden en vlekken.

Crystal Engine 4K
De Crystal Engine 4K beschikt over een high-speed, grootschalige geintergreerde printerplaat om de enorme omvang van 4K data snel en nauwkeurig te verwerken terwijl de ruis wordt verminderd.