Camera nieuws

panasonic-gx800

Selfi Panorama foto

Een van de nieuwe functies die Panasonic in de nieuwe Lumix GX800 heeft gestopt is de Selfie panorama foto.  Tegenwoordig is een selfie maken met een camera geen luxe meer en met een opklapbare scherm zoals de GX800 en deze nieuwe functie kan je nog mooiere selfies maken.

Je kan in de Selfie Panorama stand de aantal foto’s(tussen 1 en 4) kiezen die je wilt maken en de aantal seconden die je er tussen wilt hebben kan je ook instellen. Na het indrukken van de ontspanner begint de camera de foto’s te maken en kan je de camera bewegen zodat je je meer in beeld komt wat achter je bevindt. Dit is ook erg handig als je een groepsselfie wilt maken.

 

Met de gratis Panasonic applicatie kan je de gemaakte selfie draadloos zenden naar je smartphone of tablet om deze te kunnen delen op social media. Zo hoef je niet te wachten totdat je thuis bent om op de computer aan de slag te gaan. Erg handig dus.

Dollyzoom / VFR / Super slowmotion

Cinemafuncties in de Panasonic camera's

VFR staat voor Variabel Frame Rate, Van 2 tot 50 frames per seconde kunt u instellen. Eigenlijk dus een versnelling van het beeld, ideaal voor timelapse VFR-opnames kunnen worden ingesteld in 10 stappen van 2 fps tot 50 fps

Super-Slow Motion (100 fps) Het Super Slow Motion-effect kan worden bereikt met snelle HD-opnames bij 120 fps (59,94 Hz) of 100 fps (50 Hz) Voor snelle actie filmen en dat het nog mooier in beeld zetten.

Dollyzoom Dolly Zoom biedt de klassieke dramatisch effect van het pullen van de camera van het onderwerp, terwijl de lens zoomt in of vice versa. Ook wel eens het Hitchkock Vertigo effect genoemd

Kom naar de winkels van de Foto-Groep voor en demonstartie

Panasonic Dual IS II

Panasonic DUal IS II

Dual IS II is de 5 assige beeldstabilisatie van Panasonic en is de opvolger van de Dual IS 1. De stabilisatie in de body en in de lens werken nauw samen om de bewegingen die je maakt met de camera te compenseren zodat je bij langere sluitertijden nog steeds scherpe foto’s te kan maken. Dit is ook handig voor tijdens het filmen, zelfs als je op ongelijkmatige ondergrond loopt kan je  uit de hand nog trillingsvrij filmen.

In donkere situaties kan je langere sluitertijden nemen om alsnog een goed belichte foto te kunnen maken. Je kan tot 1/8 van een seconde nog een scherpe foto maken. Zonder de Dual IS II is diet niet mogelijk, dan moet je naar een snellere sluitertijd waardoor je foto dan weer te donker wordt. De Dual IS II is een stop verbeterd ten opzichte van de Dual IS 1.

Panasonic Focus Stacking

Post Focus gaf u al de mogelijkheid de foto te bekijken en te bepalen welk deel u haarscherp wilt hebben, zelfs nadat u de foto al hebt genomen.

Focus Stacking werkt op vrijwel dezelfde manier, maar nu kunt u meerdere gebieden kiezen uit een opname, die u scherp wilt hebben. Als u bijvoorbeeld van een macro-opname bepaalde elementen eruit wilt laten springen, hoeft u alleen op de desbetreffende punten op het touchscreen te drukken voor het gewenste eindresultaat. Focus Stacking geeft u dus nog meer creatieve vrijheid.