Totaal (incl. btw): € 0,00

Leica Q3 Zwart

Bestelbaar (niet op voorraad)

Foto-Groep prijs € 5.950,00De voordelen van de Foto-Groep:
 

Levertijd: 1 werkdag (indien voorradig)

 

10 winkels in Nederland

 

Apparatuur inruil mogelijk

 

7 jaar garantie (Aankoop boven de € 1000,-)

 

Gratis verzending boven € 100,-

Korte beschrijving :

Krachtig en draagbaar, de Leica Q3 combineert klassiek en modern met een tijdloos ontwerp en een groot aantal nieuwe Q-technologieën. De Q3, de derde generatie Q-camera's, gebruikt hetzelfde full-frame ontwerp met vaste brandpuntsafstand dat is bewezen in de Q- en Q2-camera's, maar verbetert de prestaties met een 60 MP-sensor, een nieuw hybride AF-systeem, 8K-video-opname en herziene EVF en LCD ontwerpen.
Krachtig en draagbaar, de Leica Q3 combineert klassiek en modern met een tijdloos ontwerp en een groot aantal nieuwe Q-technologieën. De Q3, de derde generatie Q-camera's, gebruikt hetzelfde full-frame ontwerp met vaste brandpuntsafstand dat is bewezen in de Q- en Q2-camera's, maar verbetert de prestaties met een 60 MP-sensor, een nieuw hybride AF-systeem, 8K-video-opname en herziene EVF en LCD ontwerpen.
60 MP BSI CMOS-sensor
De Q3 is afkomstig van de M11 en beschikt over dezelfde 60 MP full-frame CMOS-sensor als de vlaggenschip meetzoekercamera. Deze sensor met hoge resolutie heeft een back-illuminated (BSI) ontwerp dat verbeterde ruisprestaties en snellere uitleessnelheden biedt, wat zowel foto- als videotoepassingen ten goede komt. De hogere resolutie is geschikt voor meer detailgerichte toepassingen, zoals landschaps- en architectonische onderwerpen, en de voordelen van ruisonderdrukking van het BSI-ontwerp verbeteren de helderheid en kleurnauwkeurigheid bij het werken bij weinig licht met hogere ISO's.

De toegevoegde resolutie van de 60 MP-sensor maakt ook unieke digitale zoommogelijkheden mogelijk om het werken met lenzen met verschillende brandpuntsafstanden te simuleren: een uitsnede van 1,25x simuleert een brandpuntsafstand van 35 mm, een uitsnede van 1,8x simuleert een brandpuntsafstand van 50 mm, een uitsnede van 2,7x simuleert een brandpuntsafstand van 75 mm. lengte, en een uitsnede van 3,2x simuleert een brandpuntsafstand van 90 mm.
Drievoudige resolutietechnologie
Een andere technologie van de M11 die nu debuteert in een Q: deze 60 MP-sensor maakt het gebruik van Triple Resolution Technology mogelijk. Dankzij dit unieke pixelbinning-proces kunnen fotografen een uitvoer van 60 MP, 36 MP of 18 MP selecteren, waarbij elke resolutie gebruik maakt van het volledige sensorgebied en rijke 14-bits kleuren en een dynamisch bereik van 14 stops biedt.
Meester IV
De Q3 springt voorbij de M11 en introduceert een nieuwe generatie verwerking met de Maestro IV. Deze processor, samen met 8 GB buffergeheugen, past bij het meer multimediale gebruik van de Q3 en maakt snelle prestaties mogelijk bij het maken van foto's of het opnemen van video. De snellere verwerking profiteert ook van het gebruik van Triple Resolution Technology, helpt een breder gevoeligheidsbereik te bereiken van ISO 50-100.000, maakt continu-opnamen tot een indrukwekkende 15 fps mogelijk en vergemakkelijkt een soepele bediening bij het werken met de EVF en LCD.
Summilux 28mm f/1.7 ASPH. Lens en hybride AF
Summilux-optiek
Door gebruik te maken van het beproefde ontwerp van de vorige Qs, heeft de Q3 de Summilux 28mm f/1.7 groothoeklens met vaste lens geërfd, die een breed gezichtsveld en snelle prestaties biedt, geschikt voor werken in een verscheidenheid aan omgevingen en lichtomstandigheden. Als een lens die speciaal is ontworpen voor de Q-camera's, is het optische ontwerp verfijnd voor hoge scherpte en lage vervorming, samen met een compact, functioneel profiel dat discreet is en tegelijkertijd ruimte biedt voor tactiele aanpassingen aan de scherpstelling, het diafragma en om over te schakelen naar de speciale macro scherpstelbereik voor het werken met onderwerpen tot op een afstand van 6,7 inch. Bovendien helpt optische beeldstabilisatie de effecten van cameratrilling te compenseren, zodat u scherpere opnamen uit de hand kunt maken.
Hybride autofocus en onderwerp volgen
Door gebruik te maken van de krachtige verwerking en het bijgewerkte sensorontwerp is een van de belangrijkste upgrades in de Q3 de toevoeging van een hybride AF-systeem dat gebruik maakt van fasedetectie-scherpstelling samen met contrastdetectie en Depth from Defocus (DFD) AF voor snellere, nauwkeurigere scherpstelling bij het werken met bewegende onderwerpen of bij gemengde lichtomstandigheden. De toevoeging van fasedetectiescherpstelling maakt ook een intelligent onderwerpherkenningssysteem mogelijk dat ogen, gezichten, lichamen en dieren in het beeld kan detecteren en volgen.

8K-video en ProRes-opname
Nu er meer aandacht is besteed aan video-opnames, is de Q3 een veelzijdige multimediacamera met videoprestaties die kunnen wedijveren met de uitzonderlijke fotomogelijkheden.
 • DCI 8K-opnamen worden ondersteund tot 30p met 4:2:0 10-bit kleur bij interne opname of bij 8-bit bij externe opname via de micro-HDMI-poort.
 • Opnemen in 4K is ook mogelijk, met 4:2:2 10-bit kleur, tot 60p met ondersteuning voor intern of extern opnemen. Bij het opnemen van Full HD kan de framesnelheid worden verhoogd naar 120p voor slow motion-weergave en alle resoluties ondersteunen ook een echte 24p-framesnelheid voor filmische weergave.
 • ProRes 422 HQ-opnamen kunnen intern worden uitgevoerd met een Full HD-resolutie met framesnelheden tot 60p.
 • Micro-HDMI- en USB-C-poorten bieden betere toegang tot accessoires zoals externe recorders, cardanische ophangingen, powerbanks en meer, zodat de Q3 als hulpmiddel voor videomakers kan worden gebruikt.
Bijgewerkte EVF en nieuw kantelbaar LCD-scherm
Twee van de belangrijkste fysieke verbeteringen aan de Q3 zijn onder meer een bijgewerkte elektronische zoeker en een nieuw ontworpen LCD-scherm aan de achterkant:
 • OLED EVF met 5,76 miljoen pixels biedt een hoge resolutie voor compositie op ooghoogte en beschikt over een vernieuwingsfrequentie van 120 fps voor een realistischere weergave van bewegingen. Deze zoeker heeft een vergroting van 0,79x, een instelbare dioptrie en een oogsensor voor automatisch schakelen tussen de EVF en LCD.
 • Voor het eerst in een Q heeft de Q3 een kantelbaar LCD-ontwerp dat zowel naar boven als naar beneden kan worden gericht, zodat hij vanuit verschillende opnameposities kan worden gebruikt. Dit 3-inch LCD-scherm met 1,84 miljoen pixels is ook een touchscreen voor een intuïtievere bediening van de instellingen.
Draagbaar, weerbestendig ontwerp
De Q3 is een compactcamera bedoeld voor alledaagse opnamen en het ontwerp blijft vergelijkbaar met eerdere generaties, maar met enkele opmerkelijke updates voor verbeterde bruikbaarheid:
 • De nieuwe BP-SCL6 lithium-ionbatterij met hogere capaciteit kan 350 opnamen per oplaadbeurt maken en gebruikt hetzelfde fysieke ontwerp als zijn voorganger, de BP-SCL4, die ook met deze camera kan worden gebruikt.
 • De behuizing van magnesiumlegering is afgedicht om te beschermen tegen stof en vocht (IP52-geclassificeerd) voor gebruik in zware omgevingsomstandigheden.
 • De nieuwe USB-C 3.1 Gen 2-poort kan worden gebruikt voor overdracht, tethering, stroomvoorziening en opladen van de batterij in de camera. De Q3 is ook Made for iPhone-gecertificeerd om een ​​directe, bekabelde verbinding met een iPhone mogelijk te maken.
 • De micro-HDMI-poort vergemakkelijkt het werken met een externe monitor en recorder en het bekijken van beelden van de camera rechtstreeks op een tv.
 • Accepteert één SD-type geheugenkaart en ondersteunt het UHS II-protocol.
Uitgebreide connectiviteit en accessoires voor draadloos opladen
 • Verbeterde draadloze connectiviteit (Wi-Fi 2,4 & 5 GHz en Bluetooth 5.0) en een bijgewerkte Leica FOTOS-app maken draadloze overdrachtssnelheden tot 10x sneller mogelijk dan de vorige generatie; overdrachtssnelheden tot 35 MB/s zijn nu mogelijk, waardoor een DNG met volledige resolutie in slechts 2 seconden van de camera naar uw mobiele apparaat kan worden verplaatst.
 • Met de geüpgradede Leica FOTOS-app kunt u nieuwe Leica Looks naar uw camera overbrengen, waaronder Contemporary, Classic, Blue, Selenium, Sepia en meer.
 • De FOTOS-app ondersteunt ook het toevoegen van GPS-informatie aan uw bestanden met behulp van locatiegegevens van uw mobiele apparaat.
 • In combinatie met de optionele HG-DC1 draadloze oplaadhandgreep ondersteunt de Q3 het draadloos opladen van de batterij via Qi-compatibele oplaadmatten, zoals de Drop XL draadloze oplader.