Totaal (incl. btw): € 0,00
  • Digitale camera's


Fotografie

Wat zijn enkele veelvoorkomende soorten fotografie?

Populaire fotografiegenres zijn onder meer landschap, portretten en mensen, straat, reizen, luchtfotografie, bruiloften en evenementen, sport, dieren in het wild, macro en meer.

• Landschapsfoto's tonen het buitenleven. Over het algemeen leggen ze de natuur vast, maar bevatten ze vaak door de mens gemaakte kenmerken - zelfs hele stadsgezichten. De meest voorkomende lens voor landschapsfotografie is een groothoeklens, maar telelenzen zijn een geweldige manier om specifieke kenmerken van de scène te isoleren en te markeren. Kijk voor meer informatie op onze pagina Landschapsfotografie. • Portretten en fotografie van mensen varieert van het vastleggen van een gezinsuitje tot fulltime professionals die met in-studio modellen werken. Voor portretten hebben velen de voorkeur van een korte tot gemiddelde telelens (zoals een 105 mm) vanwege de aangename compressie en weergave van gelaatstrekken. Bekijk voor meer 8 tips die elke beginnende portretfotograaf moet weten.

• Straatfotografie is spontane fotografie gemaakt in openbare situaties. Het is over het algemeen bedoeld om het leven, de cultuur en de mensheid vast te leggen, en vereist niet noodzakelijk de aanwezigheid van een straat of een stedelijke omgeving. Klein en onopvallend is de manier om hier naartoe te gaan, qua camera. Bekijk voor meer informatie Acht aanbevolen digitale camera's voor straatfotografie.

• Reisfotografie omvat het vastleggen van de essentie van verre oorden. Een kleine en lichte set die alles aankan, van landschappen, eten, mensen en straat, is ideaal. · Luchtfotografie is elke foto die vanuit de lucht wordt genomen. Of het nu is vanuit een sightseeinghelikopter, de stoel bij het raam van een vliegtuig of vanuit een cameradrone, dit is een onfeilbare manier om een ​​nieuw perspectief op dingen te krijgen. Kijk voor meer informatie op onze Drones-pagina .

• Bruiloften en evenementen kunnen vaak stressvol en hectisch zijn. Het hebben van back-ups van je uitrusting is essentieel, omdat er vaak geen kans is om een ​​tweede kans te krijgen als er iets misgaat. Kijk voor meer informatie op onze pagina Trouwfotografie .

• Sport kan bestaan ​​uit het maken van foto's van Junior's voetbalwedstrijd, fotograferen vanaf de zijlijn van een NFL-wedstrijd en alles daartussenin. Lenzen voor sport kunnen variëren van een alles-in-één zoomlens voor een paar honderd dollar tot een supertelefoto-deze-lens-is-duurder-dan-mijn-auto. Kijk voor meer informatie op onze pagina Sportfotografie .

• Wildlife deelt veel van de uitdagingen en uitrustingsvereisten van sportfotografie - in beide gevallen probeert u snelbewegende onderwerpen op enige afstand vast te leggen. Een cardanische kop op uw statief kan hier van onschatbare waarde zijn, vooral bij het fotograferen van vogels tijdens de vlucht.