Totaal (incl. btw): € 0,00
  • Verrekijkers en scopen


Kies de juiste kijker

Het kopen van een verrekijker kan behoorlijk verwarrend zijn, er zijn veel kijkers in vergelijkbare ontwerpen. Uiterlijk lijken ze hetzelfde, maar inwendig is het een wereld van verschil. En zo dus ook uw "kijkervaring!" Allereerst is het belangrijk dat u de specificaties en termen leert begrijpen, zoals vergroting en objectieflensdiameter. Om daarna u te richten op de beste keuze voor uw behoeften. Verrekijkers met ideale technische grootte worden geleverd met vergrotingen van 7x50, 8 x 42 of 10 x 50.

Deze modellen vangen meer licht op en bieden een breed gezichtsveld, waardoor ze ideaal zijn voor het bekijken van dieren in het wild en voor gebruik op een boot. Middelgrote verrekijkers hebben meestal vergrotingen van 7 x 35 of 10 x 32. Ze bieden een goede balans tussen een bovengemiddelde lichttransmissie en een middelgroot formaat, waardoor ze een optimale keuze zijn voor zowel sport als dieren.

De gebruikelijke vergrotingsspecificaties van compacte verrekijkers zijn 8 x 25 en 10 x 25. Het is dan een kleine en lichte verrekijker, dus de perfecte keuze voor onderweg. Met een monokijker krijgt u een halve verrekijker voor weergave met één oog, en ze zijn draagbaarder, compacter en lichter. Wat meer de keuze is, als u een sterker gezichtsvermogen in één oog heeft. Dan kunnen deze modellen enorm praktisch zijn.

Telescopen voor astronomie

Omdat ze in verschillende maten en vormen verkrijgbaar zijn, is het vaak ontmoedigend om telescopen en astronomie- uitrusting te kopen. De belangrijkste specificatie van een telescoop is echter de diameter van de lichtverzamelende lenzen, ook wel het diafragma genoemd. Het diafragma wordt meestal uitgedrukt in millimeters of inches. Voor nauwkeurig kijken naar de hemel kiest u een telescoop met een diafragma van ten minste 70 mm (of 2,8 inch). Telescopen zijn er in drie brede categorieën: reflectoren, refractoren en catadioptrieën.