Totaal (incl. btw): € 0,00
  • Verrekijkers en scopen


Kies de juiste kijker

Het kopen van een verrekijker kan behoorlijk verwarrend zijn, aangezien er veel zijn in vergelijkbare ontwerpen. U moet de specificaties begrijpen, zoals vergroting en objectieflensdiameter, om te beperken tot de beste voor uw behoeften. Verrekijkers op ware grootte worden geleverd met vergrotingen van 8 x 42 of 10 x 50.

Ze vangen meer licht op en bieden een breed gezichtsveld, waardoor ze ideaal zijn voor het bekijken van dieren in het wild en voor gebruik op een boot. Middelgrote verrekijkers hebben meestal vergrotingen van 7 x 35 of 10 x 32. Ze bieden een goede balans tussen een bovengemiddelde lichttransmissie en een middelgroot formaat, waardoor ze een optimale keuze zijn voor zowel sport als dieren.

De gebruikelijke vergrotingsspecificaties van compacte verrekijkers zijn 8 x 25 en 10 x 25. Het is de kleinste en lichtste verrekijker, dus de perfecte keuze als u onderweg bent. Met een verrekijker krijgt u een halve verrekijker voor weergave met één oog, en ze zijn draagbaarder, compacter en lichter. Wat meer is, als u een sterker gezichtsvermogen in één oog heeft, kunnen deze praktischer zijn.

Telescopen voor astronomie

Omdat ze in verschillende maten en vormen verkrijgbaar zijn, is het vaak ontmoedigend om telescopen en astronomie- uitrusting te kopen. De belangrijkste specificatie van een telescoop is echter de diameter van de lichtverzamelende lenzen, ook wel het diafragma genoemd. Het diafragma wordt meestal uitgedrukt in millimeters of inches. Voor nauwkeurig kijken naar de hemel kiest u een telescoop met een diafragma van ten minste 70 mm (of 2,8 inch). Telescopen zijn er in drie brede categorieën: reflectoren, refractoren en catadioptrieën.