Totaal (incl. btw): € 0,00

De nieuwste evolutie in resolutie: de Sony a7R V

De toekomst is aangebroken met Sony's nieuwste versie van de R-serie: de a7R V. Deze spiegelloze standaard met hoge resolutie voegt de kracht en intelligentie toe van een geëvolueerde beeldprocessor, een 4-assige multi-angle LCD-monitor, 8K video-opname en een waslijst van interne en externe upgrades die aantrekkelijk zijn voor zowel foto- als videogebruikers.


© Cory Rijst

Met geïntegreerde AI-ondersteunde autofocus die in staat is tot realtime herkenning van onderwerpen variërend van mensen tot insecten, acht stops beeldstabilisatie, dubbele CFexpress-slots en een 9,44 mil-dot EVF, is er geen gebrek aan redenen om van deze nieuwe camera te houden. Als vrome fan van zijn voorganger heb ik de a7R V in de studio en op locatie uitgeprobeerd om te zien hoe hij zich verhoudt.

Onder de motorkap

De A7R V heeft een BIONZ XR-processor die is uitgerust met wat Sony 'kunstmatige intelligentie' noemt. Hoewel de camera geen benen ontkiemde en geen foto's voor mij maakte, merkte ik wel een verbeterde snelheid en nauwkeurigheid op bij de ogen van mensen en vogels bij het gebruik van de 24-70 mm f/2.8 GM II en 70-200 mm f/2.8 GM OSS- lenzen. Voor menselijke onderwerpen kan de camera scherpstellen op lichamen, hoofden en ogen met behulp van een 'human pose estimation'-algoritme. Volgens Sony biedt de nieuwe camera een verbetering van 60% in Eye AF-prestaties ten opzichte van de a7R IV. Het miste zelden toen ik het gebruikte. Naast mensen zijn er speciale modi voor dieren, vogels, dieren/vogels, insecten, auto's/treinen en vliegtuigonderwerpen. Bij het fotograferen van een reiger werkte de AF net zo soepel als bij mijn menselijke model.

  

  

© Cory Rijst 

De realtime tracking van de a7R V steunt op 693-punts fasedetectie-AF met hoge dichtheid die 79% van het volledige frame en 100% van de APS-C-opname dekt. Als je, net als ik, bang bent dat AI betere foto's maakt dan jij, kun je met fulltime DMF op elk moment naadloos overschakelen van AF naar handmatig scherpstellen. Echter, net zo'n neurotische voorstander van handmatig scherpstellen als ik ben, merkte ik dat ik achterover leunde en de AF bijna de hele tijd die ik met de a7R V doorbracht, zijn ding liet doen. Ik heb er geen spijt van. Zelfs bij het fotograferen in een geheel zwarte omgeving verlicht door flitsers, bleef het bij bijna elke opname op de ogen van mijn model gericht. AF trof zelfs in een verduisterde omgeving verlicht door flitsers. © Cory Rijst  

R is nog steeds voor resolutie

De a7R V behoudt de 61 MP-sensor die de a7R IV tot een droom van een pixelpeeper maakte. Het heeft een native ISO-bereik van 100-32.000 - uitbreidbaar tot 102.400 - wat tot nu toe de hoogste resolutie is bij een lage gevoeligheid in een Sony-camera. Vijftien stops dynamisch bereik zorgen voor vloeiende toongradaties in bijna elke lichtomgeving. Fotografen van stillevens en producten zullen de toevoeging van focusbracketing-mogelijkheden waarderen als aanvulling op de harde-schijfverslindende Pixel Shift Multi-Shooting-modus van het vorige model.


Voor actiejunkies kan de a7R V 10 fps mechanische bursts opnemen van maximaal 583 gecomprimeerde onbewerkte bestanden of meer dan 1.000 jpeg's. Toen ik deze functie testte, rammelde de camera gracieus opnamen, inhoud om een ​​geheugenkaart te vullen zonder te zweten. Over onbewerkte bestanden gesproken, je hebt meer typen om uit te kiezen met de a7R V: niet-gecomprimeerde onbewerkte, verliesvrije compressie onbewerkt of gecomprimeerd onbewerkt. Wees aardig voor uw opslagmedia wanneer u met zulke enorme bestanden werkt. 

Bevrijd het scherm

De behuizing van de a7R V heeft veel gemeen met zijn voorganger, maar met één belangrijke upgrade: een 4-assig, multi-angle 3,2" LCD-scherm met een resolutie van 2,095 m-dot en aanraakmogelijkheden. Ik merkte dat ik deze functie veel meer dan Of je nu vanaf een ladder of vanaf de grond naar beneden schiet, het is moeilijk om de voordelen te ontkennen die deze articulatie met zich meebrengt bij het proberen om onconventionele hoeken vast te leggen. Voor degenen die video opnemen, biedt het ook de onschatbare mogelijkheid om zichzelf in het echt op de camera te bekijken Door weg te duwen van de camerabody, krijgt u volledige toegang tot de zijpoorten wanneer u het scherm draait.