Totaal (incl. btw): € 0,00
  • Batterijen en stroombronnen


De juiste camerabatterijen vinden

Camerabatterijen voeden de elektrische componenten van digitale camera's, inclusief hun lcd-schermen en elektronische zoekers. Omdat camera's apparaten met een hoog energieverbruik zijn, moet u de batterijen regelmatig vervangen. Wegwerpbatterijen kunnen erg duur zijn, dus als u vaak fotografeert, kunt u het beste kiezen voor oplaadbare batterijen.

Er zijn vier soorten batterijen voor digitale camera's : cilindrisch, knop, lithiumpakket en prismatisch. Cilindrische cellen bevatten gewone AA- en AAA-batterijen die worden gebruikt voor compacte en superzoom-camera's. Hoewel alkalinebatterijen veel voorkomen, zijn lithiumbatterijen lichter, blijven ze langer opgeladen en zijn ze beter bestand tegen extreme temperaturen. Houd er rekening mee dat voor oplaadbare alkaline- en lithiumcellen verschillende draagbare batterijladers nodig zijn. Knoopcellen zijn batterijen ter grootte van een munt die worden gebruikt door vintage 35 mm filmcamera's. De meeste zijn niet oplaadbaar.

Wat betekent mAh?

Dit verwijst naar milliampère-uur of een duizendste van een ampère-uur. Dit is een maatstaf voor het vermogen, aangezien het de hoeveelheid elektrische energie aangeeft die de cel kan opslaan. In technische termen beschrijft mAh de hoeveelheid stroom (ampère) die over een bepaalde periode uit de cel kan stromen. Daarom kan een 120 mAh-eenheid 120 milliampère stroom leveren gedurende 1 uur, 12 milliampère gedurende 10 uur of 1 milliampère gedurende 120 uur. Hoe hoger de mAh-waarde, hoe hoger de capaciteit van een batterij en hoe groter deze is.

Kunt u een oplaadbare batterij overladen?

Ja. Overladen treedt op wanneer u de cel in de oplader laat staan ​​nadat deze volledig is opgeladen. Overladen kan de levensduur van uw batterij verkorten. Schaf een slimme oplader aan om onbedoeld overladen van cellen te voorkomen. Slimme laders controleren de status van oplaadbare cellen en stoppen met opladen wanneer ze hun volledige capaciteit bereiken. Vervolgens schakelen ze over op druppelladen om ze op volle capaciteit te houden. Dit is vooral belangrijk bij het kopen van universele batterijen en laders van derden voor uw camera.

Voordelen van batterijgrepen

Batterijgrepen vullen uw hoofdbatterij aan en verlengen de opnametijden aanzienlijk. Sommige batterijgrepen hebben cilindrische cellen, terwijl andere sleuven hebben voor eigen lithiumpakketten. Naast het voeden van camera's, maken grepen het verticaal fotograferen gemakkelijker. Sommige grepen bieden gebruikers extra ontspanknop en bedieningsknoppen, terwijl andere de opnamesnelheid verhogen in de burst-modus.