Totaal (incl. btw): € 0,00
  • Geheugen en toebehoren


Kaart bescherming

Kaart bescherming

Kaart toebehoren en backup

Geheugenkaarten en accessoires

Bewaar verschillende geheugenkaarten en accessoires in uw fotografiekit om foto's die met uw camera's zijn gemaakt, op te slaan en over te dragen. Een geheugenkaart is een apparaat voor gegevensopslag dat flash-geheugen gebruikt voor het opslaan van bestanden. Het dient als verwijderbare en uitbreidbare opslag voor verschillende draagbare elektronische apparaten. Naast camera's kunt u geheugenkaarten gebruiken om de opslagcapaciteit van mobiele telefoons, tablets, laptops, draagbare spelconsoles, mediaspelers en meer te vergroten. Soorten geheugenkaarten De twee belangrijkste families van geheugenkaartformaten zijn Secure Digital (SD) en CompactFlash (CF). Het SD-formaat omvat SD-, SDHC- en SDXC-kaarten. SDHC (SD High Capacity) en SDXC (SD eXtended Capacity) verhogen de maximale opslagcapaciteit van kaarten in deze familie aanzienlijk. Ze zijn ook sneller dan gewone SD-kaarten. Merk op dat deze formaten niet achterwaarts compatibel zijn. Dit betekent dat u het subtype moet kennen dat door uw apparaat wordt ondersteund. Er zijn echter geheugenkaartlezers die alle drie de standaarden ondersteunen. Ze hebben allemaal kleinere versies die microSD-, microSDHC- en microSDXC-kaarten worden genoemd. Het CF-formaat is ouder dan de SD-standaard en wordt nog steeds gebruikt in geavanceerde camera's. Het biedt de hoge schrijfsnelheden die nodig zijn voor burst-fotografie. CFast is een snellere variant van CompactFlash en geschikter voor het maken van high-definition video's en foto's met een hoge resolutie. XQD is zelfs sneller dan CFast, en sommige high-end DSLR's en camcorders ondersteunen dit formaat.

Hoe beveilig ik geheugenkaarten?

Bescherm uw flash-geheugenopslag tegen beschadiging en verlies door deze in geheugenkaarthouders te bewaren . Deze omvatten zakjes gemaakt van nylon en neopreen, met met mesh gevoerde zakken. Anderen zijn metalen en hard plastic koffers met een rubberen voering. Kies een hoesje met sleuven die passen bij de soorten kaarten die je hebt, en een vergrendelingsmechanisme dat ze vasthoudt. Om te voorkomen dat uw bestanden worden verwijderd, kijkt u naar back-upapparaten op de geheugenkaart . Sommige modellen hebben sleuven voor CF- en SD-kaarten en een intern geheugen met hoge capaciteit. Sommige maken automatisch een back-up van de inhoud op flash-geheugenmedia zodra u de kaarten plaatst. Anderen hebben LCD-schermen die de kaartinhoud weergeven.

Wat is een geheugenkaartduplicator?

Een geheugenkaartduplicator is een draagbaar of desktopstation dat de inhoud van een geheugenkaart naar meerdere kaarten tegelijk kopieert. Het bespaart tijd en moeite, en maakt het klonen van flash-opslag een eenvoudige handeling. Duplicators hebben geen pc nodig om kopieën van geheugenkaarten te maken. Sommige modellen kunnen deze opslagapparaten ook wissen en formatteren. Overweeg de kopieersnelheid, het aantal beschikbare slots en de compatibiliteit van de geheugenkaart wanneer u op zoek bent naar een duplicator. Bekijk de ruime keuze aan apparaten voor gegevensopslag bij B&H Photo and Video om alle geheugenkaarten en SD-kaartaccessoires te vinden die je nodig hebt.