Totaal (incl. btw): € 0,00
  • Flitsers voor camera's


Fotografie Verlichting Essentials

Fotografieverlichting zorgt voor verlichting wanneer u een foto maakt of videobeelden opneemt bij weinig licht. Dit gebeurt meestal wanneer u 's nachts fotografeert, in gebouwen of in gebieden met beperkte lichtbronnen. Het juiste gebruik van flitsers en on-camera lampen verbetert niet alleen de kwaliteit van de foto's en videoclips die u maakt, maar stelt u ook in staat om licht op een creatievere manier te manipuleren, vooral als u een professionele fotograaf of videograaf bent.

Flitser versus lampen op de camera

Verlichting voor studiofotografie, zoals de flitser en de lamp op de camera, kan verwarrend zijn, vooral als je nieuw bent in de hobby. Een cameraflitser zorgt voor een snelle maar krachtige lichtflits die gelijktijdig werkt met de camerasluiter. Het stelt je in staat om overal, altijd en hoe je maar wilt foto's te maken zonder dat je een apart verlichtingsapparaat nodig hebt, aangezien je een ingebouwde lichtbron hebt. Het is ook beter in het vastleggen van beweging, omdat de camera alleen de uitbarsting van licht en het onderwerp ervan ziet, waardoor het beeld kan 'bevriezen' in tegenstelling tot continu licht waarbij de sensor tijd heeft om zich aan te passen en andere lichtbronnen op te pikken, waardoor het vervaagt. De foto. Een lamp op de camera kan ook worden bevestigd aan een DSLR- of videocamera, maar in tegenstelling tot een cameraflitser werkt deze om u een continue verlichtingsbron te geven in plaats van een korte burst. Als u wilt dat uw foto's een consistente helderheid en helderheid vertonen, kiest u voor dit soort verlichtingsapparatuur. Je kunt hem ook los gebruiken met een statief, wat gebruikelijk is bij studiolampen.

Fotografieverlichting voor het maken van video's

Apparaten met continue verlichting kunnen voldoende verlichting bieden om een ​​groot gebied te bestrijken waarvan u verwacht dat uw onderwerp beweegt. Je hebt de keuze tussen LED, wolfraam, fluorescerend en HMI, elk met unieke verlichtingseigenschappen waarvan je kunt profiteren om de kwaliteit van je opnamen te verbeteren. Ze worden ook geleverd met verstelbare lampstatieven die u gemakkelijk kunt verplaatsen om bij uw opnamestijl te passen. Bovendien kun je veel modellen op afstand bedienen, waardoor je de hoeveelheid en de duur van de verlichting die je voor je video's krijgt, kunt manipuleren.

Andere toepassingen voor verlichtingsapparatuur voor fotografie

Behalve voor het maken van video's en foto's, is fotografische verlichting ook ideaal voor gebruik in showproducties zoals concerten en feesten. Je kunt deze lichten manipuleren om speciale effecten te creëren door verlichtingsaccessoires te gebruiken , zoals dimmers, waarmee je de helderheid kunt regelen, en je kunt ze zelfs choreograferen met menselijke bewegingen op het podium. Of je nu foto's maakt, video's opneemt of iets nodig hebt om je studio compleet te maken , ga naar B&H Photo and Video om de fotoapparatuur te vinden die je nodig hebt, zoals fotografielampen, stroboscoopverlichting en andere uitrusting voor je projecten.