Videobanden digitaliseren

Veel mensen hebben oude VHS banden, camera tapes of videobandjes vol met herinneringen aan gebeurtenissen uit het verleden. Veel van dit materiaal ligt in kasten te verstoffen en kan vaak niet meer bekeken worden door gebrek aan goede afspeel apparatuur.

Uw videomateriaal wordt op onze videoafdeling met zorg en aandacht overgezet. 

Soort tapes

We kunnen alle systemen overzetten; VHS - Video8 - Hi8 - Digital8 - MiniDV - VHS-C . Alle tapes blijven in ons bezit en worden NIET verstuurd met de post. We brengen de tapes met eigen vervoer naar onze videodigitalisteer-afdeling.

Levertijd

De levertijd hangt sterk van het actuele aanbod af. Het kan binnen een week klaar zijn, maar het kan ook enkele weken duren. Voor spoed overzettingen, dat kan overleg even met één van onze medewerkers in de winkel.

Tape reparatie

Heeft u een dierbare tape die vast is komen te zitten in een recorder of camera? Deze is vaak niet meer af te spelen. Wij kunnen de tape meestal nog wel repareren. Het slechte  stuk wordt dan verwijderd en de rest van de tape wordt hersteld. Een tape reparatie voeren wij alleen uit indien de tape gedigitaliseerd moet worden. Alleen repareren doen wij niet.

Kwaliteit

Het is mogelijk dat videotapes strepen geven bij het digitaliseren. Dit komt door de kwaliteit van de tape en de duur dat deze ongebruikt in de kast heeft gelegen. Het is van te voren niet te beoordelen of er strepen zichtbaar zijn. Indien de storingen zeer ernstig zijn, komen de tapes zonder te digitaliseren retour. 

Mpeg4

Videobanden worden altijd eerst omgezet naar een Mpeg file. Dit bestand is door een computer en smart-tv uit te lezen. U kunt zelf een USB-stick of hardgeschrijf aanleveren, of aanschaffen in onze winkel.

Het Mpeg bestand kunnen we ook op DVD zetten. De prijs is vast per tape van maximaal 2 uur. Zijn de tape's langer dan 2 uur, dan is er een toeslag per uur.

 

Prijslijst videotape digitaliseren

Prijslijst VideotapePrijs
Videotape naar Mpeg (excl. USB of hardeschrijf) 22,50
Videotape naar DVD 30,-
Toeslag tape langer dan 2 uur 10,- p/uur
Tapereparatie  17,50
DVD omzetten naar Mpeg (excl. USB of hardeschrijf) 22,50
Tot 2 uur Mpeg overzetten op DVD 22,50
Toeslag Extra DVD van video 15,-