Totaal (incl. btw): € 0,00

Nikon Nikkor Z 58mm f/0.95 Noct

Bestelbaar (niet op voorraad)

Foto-Groep prijs € 7.579,00De voordelen van de Foto-Groep:
 

Levertijd: 1 werkdag (indien voorradig)

 

10 winkels in Nederland

 

Apparatuur inruil mogelijk

 

7 jaar garantie (Aankoop boven de € 1000,-)

 

Gratis verzending boven € 100,-

Korte beschrijving :

De Noct is terug en sneller dan ooit met de  Nikon NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Mogelijk gemaakt door het bredere ontwerp van de Z-vatting, is deze gerenommeerde en unieke lens teruggekeerd met een bijgewerkt ontwerp, speciaal voor de Z-serie spiegelloze camera's. Gekenmerkt door zijn geavanceerde optische ontwerp en buitengewoon helder maximaal diafragma van f/0,95, blinkt deze lens uit bij weinig licht en biedt hij ook extreme controle over de scherptediepte voor het isoleren van onderwerpen.
De Noct is terug en sneller dan ooit met de  Nikon NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Mogelijk gemaakt door het bredere ontwerp van de Z-vatting, is deze gerenommeerde en unieke lens teruggekeerd met een bijgewerkt ontwerp, speciaal voor de Z-serie spiegelloze camera's. Gekenmerkt door zijn geavanceerde optische ontwerp en buitengewoon helder maximaal diafragma van f/0,95, blinkt deze lens uit bij weinig licht en biedt hij ook extreme controle over de scherptediepte voor het isoleren van onderwerpen. Net als zijn Noct-voorganger heeft deze lens een handmatig focusontwerp voor een verfijnde bediening, waardoor hij geschikt is voor zowel foto- als videotoepassingen. Het optische ontwerp omvat een asferisch grondelement met een grote diameter, dat sferische aberraties en vervorming vermindert om een ​​hoge scherpte en nauwkeurige weergave te bereiken. Een ARNEO-jas, samen met een Nano Crystal Coat en een fluorcoat,

Om de optische voordelen in evenwicht te brengen, is de nieuwe Noct ook bijgewerkt met een toewijsbare Fn-knop voor lensgebaseerde controle over opname-instellingen. Er is ook een informatiepaneel voor de bovenste lens ingebouwd, waarmee u snel de instellingen voor diafragma, scherpstelafstand en scherptediepte kunt bevestigen. Bovendien is er, net als bij andere lenzen met Z-vatting uit de S-serie, een programmeerbare bedieningsring die kan worden ingesteld voor intuïtieve aanpassing van het diafragma of de belichtingscompensatie.


Functies en compatibiliteit
De iets langere dan normale prime is ontworpen voor FX-formaat Nikon spiegelloze camera's met Z-vatting, maar is ook compatibel met DX-modellen waar deze een equivalente brandpuntsafstand van 87 mm biedt

Het extreem snelle maximale diafragma van f/0.95 zorgt voor een indrukwekkend kleine scherptediepte voor dramatische selectieve focuseffecten en is ook een voordeel bij werken bij zeer weinig licht.

Optisch ontwerp
Vier extra-lage dispersie-elementen verminderen kleurranden en chromatische aberraties aanzienlijk om een ​​grotere helderheid en kleurweergave te produceren.

Drie asferische elementen, waaronder één asferisch geslepen element met een grote diameter, worden gebruikt om sferische aberraties en vervorming sterk te verminderen om een ​​hoge scherpte, helderheid en nauwkeurige weergave te bereiken. Bovendien is het optische ontwerp ook geoptimaliseerd voor fotograferen met grotere diafragma's, waardoor comatische aberraties worden geminimaliseerd en een gelijkmatige scherpte over het hele frame wordt gegarandeerd.

Oppervlaktebehandelingen van glas
ARNEO en Nano Crystal Coats worden gebruikt om reflecties, reflecties en overstraling te voorkomen om een ​​verbeterd contrast en helderheid te realiseren bij het werken bij sterk licht en tegenlicht. De Nano Crystal Coat controleert incidenteel licht vanuit diagonale richting, terwijl de ARNEO Coat incidenteel licht vanuit verticale richting controleert. Er is ook een Super Integrated Coating aanwezig om consistent nauwkeurige kleuren te garanderen, evenals een fluorcoating om stof, vuil en vocht af te weren.
Diafragmacontrole en mechanica
Een gespecialiseerd elektromagnetisch diafragmamechanisme zorgt voor een grotere stabiliteit van de belichtingsregeling, wat vooral gunstig is bij het werken met snelle continu-opnamen.

Een diafragma met 11 lamellen draagt ​​bij aan een uitgesproken vloeiende bokeh-kwaliteit, waardoor de scheiding en diepte tussen uw onderwerp en de achtergrond wordt benadrukt.

De roterende statiefkraag zorgt voor meer stabiliteit bij het werken met deze lens bovenop een statief of monopod.

Lichaamsontwerp
De handmatige focusbenadering die bij deze lens is gekozen, maakt het mogelijk om te werken met onderwerpen tot op een afstand van 1,6 inch. Scherpstelling wordt vergemakkelijkt door een OLED-informatiepaneel aan de bovenkant van de lens, dat informatie over de scherpstelafstand, scherptediepte en diafragma-instelling weergeeft om lensinstellingen en hyperfocale afstanden snel en gemakkelijk te herkennen.

De programmeerbare bedieningsring is standaard ingesteld om de diafragma-instellingen aan te passen, maar kan ook worden gebruikt om de instellingen voor belichtingscompensatie te regelen.

De toewijsbare L.Fn-knop werkt samen met op de camera gebaseerde Fn-knoppen en biedt een naadloos punt voor het snel wijzigen van de belichtingsinstellingen en andere functies.